Æggekagemuffins med spinat, feta og tomat !
Der må sidde andre derude der har det samme problem som mig. Hver gang jeg får købt en pose spinat, ender det ud med at jeg ikke engang når at får brugt halvdelen af posen inden den ender i skraldespanden 🙁
Mit nytårsfortsæt i 2014 og 2015 var/er mindre madspild, så denne gang måtte jeg bare ikke ende med at smide posen ud, hvilket resulterede i disse lækre æggekagemuffins 🙂
Til 13 stk i silikoneforme skal du bruge:
75 g frisk spinat
1 dl mælk (jeg brugte minimælk)
4 æg (medium)
150 g salattern fra cheasy med 3 % fedt
200 g tomat
ca. 1 dl purløg
salt og peber
Fremgangsmåde:
Blend spinaten med mælken og 2 æg
Kom derefter salatosten op i blenderen, og blend den med spinatblandingen
Hæld blandingen i en skål, skær tomaterne i små skiver (jeg brugte cherrytomater), og bland tomater, purløg og salt & peber i blandingen (pas på med salten, mine blev lige lovlig saltede)
Fordel blandingen i 13 silikonemuffinsforme og bag ved 180 – 200 grader i ca. 25 – 30 alt efter hvilken ovn du har. Når de er begyndt at blive gyldne og faste er de færdige.
Næringsindhold pr. 100 g : 84 kcal, protein: 9 g, kulhydrat: 3,2 g og fedt 4,1 g 🙂
En muffins vejer ca. 50 – 55 g 🙂
Bon appetit 😉
Ingen kommentarer endnu