Pølsehorn m. økopølser :)
Madpakkensæsonen kører på sit højeste, og det er vigtigt at vi har brændstof nok til at klare os gennem dagen, det gør jeg altså bedst ved at have en lækker madpakke med, så her kommer endnu en ide til hvad du kan have med på madpakken med gnavegrønt og ketchup 🙂
Til 24 stk. skal du bruge:
50 g gær
4 dl vand
1 spsk groft salt
500 g pizzamel
300 g fuldkornsdurummel
100 g æggehvide
1 pose kyllingepølser fra løgismose (380 g)
1 pose oksekødspølser fra løgismose (380 g) 7
1 æg til pensling
lidt chiafrø / eller andre kerner til pynt
1. Opløs gæren i vandet med salt og æggehvide
2. Bland de øvrige indgredienser i (ikke pølserne) og kør dejen på en røremaskine i ca. 10 min
3. Lad dejen hæve i ca. 1 time
4. Form 24 pølserhorn ved at dele dejen i 24 stykker, og skær pølserne over i halve, jeg snoede dejen rundt om pølserne, men du kan også lave den på den mere traditionelle måde ved at rulle dejen ud på et meldækket bord,og skær trekanter til hvert pølsehorn
5. Lad hornene hæve i yderligere 1 time
Næringsindhold pr. 100 g: 207 kcal, protein: 11,2 g , kulhydrat: 31,5 g og fedt: 3,9 g
6. Bag hornene ved 200 grader i ca. 15 – 20 min (indtil de har en sprød skorpe)
Hvor mange kalorier indeholder 1 pølsehorn ca ? 🙂