Lækker julet efterårs-dessert :)
Her kommer en super lækker og sund efterårs-dessert 🙂
Opskriften blev fremtryllet igår og tingene blev ikke vejet som det plejer, så den er vidst det man kalder lidt på slum, meen det gør den nu ikke mindre lækker 😉
Æble/appelsindessert med crunch og skyrcreme
2 pers.
Crunch:
1 lillehåndfuld hasselnødder
1 lillehåndfuld valnødder
Lidt mandler
1 håndfuld rugflager (havregryn eller andre flager kan også sagtens bruges)
ca. 1 tsk kokosolie el. smør
lidt kanel
akaciehonning
1. Hakket nødderne i mindre stykker
2. Kom kokosolien på en varm pande
3. Kom nødderne på panden sammen,og rør rundt i blandingen
4. Kom honningen og kanel i, og fortsæt med at rør, indtil blandingen er gylden
5. Tag panden af varmen
Creme:
ca. 1 dl skyr
Lidt vaniljesukker eller vaniljepulver
1 par dråber sødemiddel
Bund:
1 æble
2 appelsiner
1. Skær æblet og appelsinerne ud i ringe/skiver
Pynt:
Tranebær
æblechips
Æblechips:
1 æble
kanel
mandolinjern
1. Skær æblet meget tyndt på et mandolinjern eller i hånden
2. Fordel æbleskiverne på en bageplade og drys med kanel
2. Bag æbleskiverne ved 200 grader (varmluft), jeg har ingen tid på hvor lang tid de skal have, men det er max 15 min, hold godt øje med dem.
En nem og lækker dessert som ikke kræver de vildeste ingredienser.
Bon appetit 🙂
Sikke en nem og meget smuk dessert! Den må på bordet næste gang jeg får gæster, tak for tippet 😀
Hilsen Anna
http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com/