Lækker skyris m. danske hjemmeplukket brombær
Inden jeg tager på ferie senere i dag, skal I ikke snydes for en lækker snack til weekenden 🙂
Jeg ved godt at det ikke ligefrem er istid mere, men en lækker kugle is til et par varme pandekager kan man da altid få ned, uanset årstiden 🙂
Jeg har fundet lidt inspiration til isen på anneauchocolat’s blog, hun laver virkelig lækre kager og desserter, og forstår virkelig at friste en 😉
På hendes blog finder man en lækker opskrift på en vaniljeskyris, som jeg har taget et vis udgangspunkt i, meen jeg har alligevel lavet om i den, og prøvet at gøre den lidt sundere.
Til en bøtte is skal du bruge:
400 g skyr
1 dl piskefløde (jeg brugte den mindre fede fra milda/oma, med kun 26 % fedt)
60 g sukker (sukrin eller en anden form for sødemiddel kan sikkert også bruges med en blanding af honning, så den issede/lakrids agtige smag ikke skærer igennem)
3 tsk vaniljesukker
1 æggehvide
200 g brombær
40 g hakket mørk chokolade 70 – 80 %
1. Varm fløden og sukker op i en gryde
2. Når sukkeren er smeltet, kommes vaniljesukker og skyr i blandingen
3. Rør det sammen til en homogen masse
4. Pisk æggehviden stiv, og bland den forsigtigt i skyr-blandingen med brombær og hakket chokolade
5. Kør isen på en ismaskine
6. Så er isen klar til at blive spist, den kan med fordel blive frosset ned og gemmes til en anden dag.
Når isen skal spises, kan det være en god ide at tage den op ca. 30 min før den skal serveres, da den kan forekomme meget hård.
Skyris m. Brombær
Pr. 100 g
|
133 kcal |
Protein
|
6,5 g |
Kulhydrat
|
14,5 g |
Fedt
|
5,2 g |
Billedet blev desværre ikke særlig vellykket, men synes alligevel det fortjente at komme på bloggen 😉
Ingen kommentarer endnu