Første indlæg på bloggen !

Første indlæg på bloggen !

Lækre mini islagkager

Mit første blog indlæg bliver om disse lækre low carb islagkager 🙂

I sommers begyndte jeg at følge flere blogge inde på bloglovin. Jeg var på udkig efter opskrifter med mindre mel i (da melet for mig at se, fylder en del i mit kcal regnskab, pga. dets høje indhold af kulhydrater), jeg begyndte straks at følge Tatjanas blog, mad med mere nydelse, og er blevet en trofast følger af hendes blog, og er blevet ejer af hendes kogebog : Low carb lækkerier, hendes E-bog med jule lækkerier og hendes E – bog om kostomlægning, så jeg er godt med på den kant.Jeg følger dog ikke low carb principperne, men prøver for det meste at skære ned på mit indtag af sukker, og fylde det ud med andre lækkerier.

Isen til mine mini islagkager er lavet udfra hendes is opskrift i low carb lækkerier. Det er en almindelige fløde is (bare uden sukker, og lavet på sukrin istedet), hvis man heller vil have en is med sukker, kan man jo lave det istedet. Isen blev kørt på is maskinen og kom i fryseren.

Isen blev senere blandet med frosne hindbær, og blev klemt ned i silikone muffinsforme, hvor jeg til sidst kom en bund ovenpå.

Bunden er lavet af blendet mandler og agave sirup. Det nøjagtige antal af mandler er ikke så vigtigt. Dejen skal være lidt ligesom marcipan, som kan rulles, og skæres ud i tynde skriver. Skiver kom en tur i ovnen på 150 grader i ca. 10 – 15 min, alt afhængig af tykkelsen .

Da bundene var kølet af, blev de dyppet i smeltet mørk chokolade. Lad dem tørre, og sæt dem sammen med ismassen i muffinsformene, kom formene tilbage i fryseren.

Islagkagerne skal tages ud af fryseren ca. en halv time før de skal spises(da de godt kan være en anelse hårde). De blev pyntet med brombær.

Konklusionen på projektet er: Islagkagerne blev virkelig lækre, og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dem. Næste gang skal jeg måske prøve at lave dem med en anden is variant, og give dem et andet udseende. Disse får mig til at tænke på sommer og varme, hvilket jo ikke er helt skidt i den kulde vi har lige nu 🙂

Har du en lækker sund isdessert du vil dele ?

1

  • Lilly

    Kære Marlene .. Hvor er det super det du har gang i.. Og lækkert ser det ud.. Jeg vil med stor glæde følge dine sunde indslag… Flot

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første indlæg på bloggen !