Spinatsandwichbrød m. hytteost og græskarkerner

Hjemmelavet påskeæg

foto (5)foto (4)foto (3)foto

Som lovet kommer mit indlæg om påskeæg 🙂

Disse påskeæg har taget flere dage at lave, da der både er en grund “kugle/dej” som minder meget om de traditionelle romkugler, man kan købe hos bageren. Den første kugle er dyppet i smeltet chokolade og stillet på køl. Kuglen har fået endnu et lag af marcipan og er til sidst overtrukket med chokolade og pyntet med farvet kokosmel, piece of cake 😉

Min marcipan dej er ikke den nemmeste at arbejde med, så derfor skal man have en del tålmodighed når kuglen skal overtrækkes med marcipan. Marcipanen smuldre meget, dette kan måske skyldes at der ikke er flormelis i til at holde massen sammen.

Når marcipan laget er kommet på, dyppes ægget i chokoladen og drysses med kokosmel eller anden krymmel/pynt.

Romkuglemassen:

Hasselnødder: 20 g

Valnødder : 50 g

Almindeligt kokosmel: 80 g

Mælkechokolade: 25 g

Mørk chokolade: 35 g

Rosiner: 90 g

Dadler: 95 g

Kakaopulver: 6 g

Romessens: 2 tsk ca. (smag til)

Rosiner og dadler ligges i blød i ca. 1 time, derefter blendes de. Chokoladen hakkes i små stykker. Dadelmassen blandes med de øvrige ingredienser, og formes til små æg som kommes på køl.

Marcipan:

Mandler: 200 g

Agavesirup: 45 g

Pynt:

Kokosmel og frugtfarve, kommes i en plastik pose og rystes.

Jeg brugte mælkechokolade og mørk chokolade til overtrækningen, men alle slags chokolade(mørk, lys, hvid osv.) kan bruges.

 

Konklusion: Det er de bedste påskeæg jeg har fået længe 🙂  (især fordi jeg plejer få nyt sengetøj, som påskeæg af min mor, da jeg ikke er den store chokoladespiser (er mest til meget mørk chokolade, som normalt spises som en eftermiddags snack med mandler og rosiner 🙂 )

Håber at I kan lide opskriften 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatsandwichbrød m. hytteost og græskarkerner