Spinatsandwichbrød m. hytteost og græskarkerner

IMG_1939Aftensmaden i dag bestod af en sandwich med skinke, friskost, avocado, agurk, frisk spinat, rødløg og gulerod, lækkert og nemt 🙂

Jeg har bagt spinatsandwichbrød m. Hytteost og græskarkerner. Brødet er bagt på rugmel, fuldkornsspeltmel, sigtet speltmel og hvedemel. De er blevet forholdvis hvide, hvilket skyldes den store mængde hvedemel. Brød kan godt have en hvis tendens til ikke at hæve ordentligt, hvis mængden af fuldkornsmel er for stor, så derfor prøver jeg oftest at bage med flere forskellige fuldkornsmeltyper og til sidst komme hvedemelet i alt efter hvilken konsistens jeg vil have.

Spinatsandwichbrødet er svært at arbejde med, pga. Dets våde konsistens, derfor er det en god ide at komme vand på fingerne når brødene skal formes, eller sætte dem på bageplade med to skeer, så de bliver til rustikke boller eller brud.

Det er et hvidt brød, men hvis man holder det op imod skovmandsrugbrødet fra schulstad er der både mindre fedt og kulhydrater i spinatbrødet, og proteinindholdet er 2,5 g pr. 100 g højere, så selvom brødet er hvidt på overfladen, er det sundt og mætter godt.

Skovmandsrugbrød:                                                                           Spinatsandwichbrød:

210 kcal pr. 100 g                                                                                  187 kcal pr. 100 g

Protein: 6 g                                                                                             Protein: 8,5 g

Kulhydrater: 35 g                                                                                  Kulhydrater: 32 g

Fedt 3 g                                                                                                    Fedt: 2,8 g

 

Ingredienser:

25 g gær

4 dl vand

100 g A38

200 g hytteost

50 spinat

100 fuldkornspeltmel

90 g rugmel

1 tsk salt

50 g havregryn

45 g græskarkerner

115 g sigtet speltmel

300 g hvedemel

30 g valleprotein

Lad dejen hæve i en time, og form det herefter til sandwichbrød eller boller

Brødene skal have ca. 30 -35 (alt afhængig af størrelse og ovn, prøv dig frem) min ved 180 grader

God bagning 🙂

IMG_1937

1

  • Lone jørgensen

    Min super niece, det sker sgu godt ud Malene 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg