Lækker og nem æggekage fyldt med grøntsager og protein

Bagels med parmesanost og soltørret tomater

Blog2

Fik sådan lyst til at prøve med en opskrift på bagels med mine yndlings ingredienser. Jeg er stor fan af både soltørret tomater og parmesanost, og bruger dem for det meste som topping i mine salater, men nu var det altså tid til at prøve noget nyt 🙂

Jeg havde sat lidt krav til baglen og den lever virkelig op til dem.

– Udseendet skulle være i orden, udseendet om vi vil det eller ej er vigtig for vores oplevelse af maden (jeg ved selvfølgelig godt at det kun er mig der skal spise den, men en pæn anretning og et flot udseende er nu vigtigt for mig når jeg skal spise). Hvis du er ude at spise vil du også gerne både have en smags oplevelse og noget flot at kigge på, så hvorfor ikke også lave god og lækker mad herhjemme, med en indbydende præsentation 🙂 Den blev pyntet med havregryn, hørfrø og sesamfrø, hvilket gør den rigtig fin 🙂

– Den skulle være rig på proteiner, hvilket den også blev 🙂 Parmesanost er fyldt med protein, ligesom hytteost, skyr og sojaprotein som alle er ingredienser i baglen 🙂

– Også skulle smagen selvfølgelig være i orden 🙂 Jeg fik min her til morgen, bagt i ovnen med ost, skinke og tomat, det var virkelig lækkert 🙂 Jeg tror dog sagtens man kan nyde den uden pålæg eller med en gang pikant ost kunne også være super lækkert 🙂

Opskriften får I her 🙂

Bagels med parmesanost og soltørret tomater

ca. 12 stk

1 pakke gær

3 dl vand

1 æg

150 g hytteost

100 g skyr

100 g soltørret tomater i olie

50 g revet parmesanost(jeg rev mit på et rivejern, (da jeg synes der er mere smag i dem man køber hele istedet for dem der er revet i pose)

1 tsk groft salt

150 g havregryn

100 g fuldkornspeltmel

45 g sojaprotein

200 g hvedemel

 

Topping:

1 æg (til pensling)

15 g hørfrø

15 sesamfrø

20 havregryn

 

Gæren opløses i vandet sammen med salt. Hytteosten blendes med skyr og æg. Hytteostblandingen blandes ned til gæret, og de øvrige ingredienser blandes i. Af ren dovenskab blev mine formet med det samme og sat på plade, hvor de fik lov til at hæve en time. De pensles med æg og drysses med hørfrø, sesamfrø og havregryn.

De bages ved 180 g (varmluft) i ca. 30 min 🙂

196 Kcal pr. 100 g, protein 12 g, kulhydrat 26 g og fedt 5,3 g

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker og nem æggekage fyldt med grøntsager og protein