Mellemmåltider / frokost ideer :)

Hvad gør man med en rest banan, der er gået hen og blevet kedelig og sorte i skrællen ? BANANBOLLER :)

Har længe gået med tanken om at lave nogle søde boller med banan, men er aldrig kommet videre. I dag skulle så være dagen hvor det skulle afprøves, havde to bananer som vidst havde sidste holdbarhedsdato(eller de var klar  til at blive skåret i skiver og komme i fryseren til smoothies, men det blev ikke aktuelt i dag)

Jeg fik fremtryllet disse lækre bananboller, som smager super godt, og kan være en hjælp til når den søde tand kommer frem om eftermiddagen. Næste gang tror jeg, at jeg vil komme lidt mørk chokolade i dejen og måske nogle tranebær, så det virkelig bliver en sød bolle, man kan nyde til en kop te om eftermiddagen. Man behøver ikke pålæg til disse boller, da de er meget søde, men hvis man vil kræse lidt kan man enten komme lidt smør, chokoladepålæg eller måske endda frugtpålæg på 🙂

Bollerne kom til at se sådan her ud 🙂 :

Bananboller

 

Opskriften på de lækre boller kommer her :

ca. 15 stk alt efter størrelse

Banan: 165 g (to små bananer)

Æg: 2 stk

Hytteost: 150 g

 

Gær: 50 g

Vand: 2 dl

Valnødder: 40 g

Rosiner: 75 g

Havregryn: 65 g

Skyr: 100 g

Kanel: 1 tsk

Salt: lidt (måske en halv tsk, jeg brugte groft salt)

Fuldkornsspeltmel: 165 g

Speltmel: 110 g

Hvedemel: 200 g

Blend bananerne, de 2 æg og hytteosten sammen, til det bliver til en ensartet masse(jeg ville gerne være fri for klumperne fra hytteosten, men hvis man gerne vil have dem i dejen stopper man blenderen når dejen har den konsistent man søger)

Gæren røres ud i de 2 dl lunkent vand, og banan blandingen blandes i.

De resterende indgredienser kommes i, og dejen stilles til hævning i ca. 2 timer (eller så lang tid man nu lige har, det passede lige med at jeg kunne sove lidt inden bollerne blev bagt)

Jeg bagte bollerne ved ca. 180 grader (varmluftovn) i ca. 30 minutter 🙂

100 g bananbolle = 202 kcal 8,2 g protein, 34 g kulhydrat og 3,8 g fedt

Jeg ved godt at der er langt mellem indlæggene lige for tiden, men arbejder som en gal for at for en stor sum penge med til Hawaii d. 7 maj, så bær lidt over med mig, jeg arbejder stadig på mange flere sunde opskrifter og på at komme med nogle træningsindlæg, men det er lige det med at få lagt indlæggene ind der tager tid, hvis du gerne vil følge mig til hverdag hedder jeg malenej89 på instagram, og lægger dagligt billeder af min mad og træningsmotivation ind 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mellemmåltider / frokost ideer :)