Som titlen så fint fortæller har jeg løbet mit første halvmarathon i søndags 🙂

_Aarhus City Halvmarathon_

city3

I dag sidder jeg lidt og ærgrer mig over tiden, synes egentlig godt jeg kunne have gjort det bedre, når man ser nogle af de andre tider (er desværre en af dem der altid stiller mig selv op mod andre, og egentlig altid gerne vil vinde, men hvem vil ikke det?), meen så alligevel ikke.

Jeg må komme med en indrømmelse, har nok ca. trænet op til løbet 10 gange henover de sidste tre måneder 🙁 Dumt, ja meget !

Alligevel kom jeg igennem løbet, og sidder med en fed følelse indeni nu, jeg har løbet 21.097 km på en sluttid 2.08.31, og jeg er stolt, meget endda.

Løbet var super fedt, ruten var fantastisk(selvom jeg mest af tiden havde travlt med at kigge hvor jeg løb, da der jo var 9500 andre løbere også). Der var glade tilskuere over det hele, og det hjalp virkelig en på vej, hvis der kom en lille klapsalve, når man løb forbi. Et minus for mig på ruten, var de smalle gader og brosten. Jeg var ved at falde på et tidspunkt, og måtte efterfølgende sætte farten ned hver gang vi kom til en vej med brosten, ærgerligt. Hørte også at flere var faldet netop på det sted på ruten, så måske ruten skal laves lidt mere sikker til næste år.

Havde jeg så en midtvejskrise?

Hm nej egentlig ikke, men mine knæ begyndte for alvor at gøre ondt de sidste 7 km, og da vi nåede til 20 km mærket kunne jeg godt mærke at kræfterne snart var ved at være brugt, heldig for mig løb jeg med en fartgruppe, 2.10, og det hjalp lige på det hele, at de fik en gearet op til lige at øge farten en smule før målstregen.

Har det givet mig blod på tanden til mere?

Helt bestemt, jeg er klar til næste år igen. Og regner også med at jeg tager et til halvmarathon til september med en forhåbentligt bedre tid 🙂 Jeg er blevet mere målrettet efter i søndags, og derfor kommer bloggen nok også til at fylde lidt mere på motionsdelen sammen med mine opskrifter selvfølgelig.

Jeg følger bloggen Fit’n run, og synes hun har en rigtig god kampgejst, og virkelig er god til at sætte mål for sig selv. Jeg vil også sætte mål for mig selv, både indenfor mit løb og min træning general. Jeg har de sidste to dage bare slappet af i benene, men er idag klar til at starte på træning igen 🙂

Målsætningerne kommer på bloggen så snart jeg har fundet/sat dem 😉

Væske under vejs:

Det er super vigtigt at få drukket nok op til løbet, under løbet og efter løbet. Lørdag spiste jeg en del mere end jeg plejer, og drak masser af vand, så mine depoterne var fyldt godt op til søndagens løb. Før løbet skulle jeg selvfølgelig på toilettet(engang imellem tror jeg nu det er mere mentalt, end egentlig det at skulle), så jeg blev altså fint på min plads, og var de første 5 km bange for, at når jeg så endelig fik noget væske, om jeg så kunne holde mig, det gik fint 🙂 Ved 5 km mærket drak jeg et glas vand (havde ikke lige forskud til vandet i poserne(vandet kom i smarte poser, som man kunne løbe med under hele løbet, man skulle bide hul i hjørnet, også kunne man ellers drikke) lidt for smart og teknisk til mig ;)). Jeg tude ikke rode mig ud i en energi drik(synes dem man kan købe smager hæsligt), men ved vandposten ved 14 km mærket, kunne jeg godt mærke at kroppen trængte til lidt mere energi end bare vand, og jeg kastede mig ud en kop energi drik, det smagte fint, og jeg følte egentlig jeg fik nogle ekstra kræfter.

Ved resten af vandposterne drak jeg lidt vand uden de store problemer.

Da jeg så endelig lå hjemme på sofaen søndag eftermiddag begyndt hovedpinen, jeg havde alligevel ikke fået nok vand efter løbet.

Håber at I har fået et lille indblik i hvad det vil sige at løbe et halvmarathon(indlægget blev vidst længere end jeg havde regnet med, håber at I nåede igennem alligevel) er i dag sikker på at de fleste kan gennemføre et 🙂

ellers har jeg her et par svedige (bogstavligtalt) billeder af mig. Det første billede er taget da der ca. er 7 km tilbage og det sidste er taget lige da jeg er kommet over målstregen.