Lækre mad – muffins
Så er jeg tilbage igen med lidt billeder og en opskrift fra madaften med nogle søde piger 🙂
Menuen stod på kyllingedeller med solsikkerkerner og feta, hvor tilbehøret var en lækker pastasalat og mad – muffins 🙂
Desserten bestod af frisk frugt og nogle lækre bær crumble kager fra bloggen twin-food 🙂
Opskriften på mad – muffins får I lige her
ca. 12 – 14 stk
20 g gær
2 dl vand
1 dl kærnemælk
75 g hytteost
140 g revne gulerødder
50 g rugmel
55 g havregryn
45 g græskarkerner
100 g fuldkornsspeltmel
145 g hvedemel
1. Gæren opløses i vandet
2. De øvrige ingredienser blandes i
3. Dejen stilles til hævning i ca. 1 – 1 1/2 time
4. Dejen kommes i silikoneforme (jeg valgte at putte silikone formene ned i en fast stål muffins form også, fordi dejen måske kunne have tendens til at falde ud af formene, dejen skal nemlig være lidt klistret)
5. Muffinsene bages ved 180 grader (varmluft) i 30 – 35 min
Konklusion:
Muffinsene blev rigtig lækre, og det er ikke sidste gang de bliver bagt herhjemme. De får en sprød skorpe, og fungerede som flutes, men de kan sikkert også gå an i madpakken, som en lille sandwich, eller bare som en “gnave” bolle.
Bon appetit 🙂
Ingen kommentarer endnu