Lækker æbledessert vol. 2 :)

Protein gulerodskagemuffins m. kanel og rosiner :)

image (1)

 

Julen nærmere sig med hurtige skridt, derfor synes jeg det var på sin plads med en opskrift på bloggen med kanel i.

Jeg elsker kanel, og spiser det gerne på skyr, i kager og ovenpå æblebåde, det smager virkelig skønt, og eftersigende skulle det booste din sund 🙂

I opskriften er der brugt brunfarin, men jeg tænker dette kan erstattes af sukringold, hvis man ikke ønsker at bruge sukker.

Gulerodsmuffins

11 – 12 stk

25 g mandler (hakket til mandelmel)

70 g havregryn (hakket til fint mel)

25 g vanilje proteinpulver

1 alm. banan , ca. 100 g

55 g brun farin

150 g skyr

1 bæger past. æggehvide (eller et æg)

90 g revet gulerod

45 g rosiner

1 tsk kanel

2 tsk bagepulver

1- 3 dråber sødemiddel

1. Hak mandler og havregryn i en foodprocessor eller minihakker

2. Bland de øvrige ingredienser ned til mandlerne og havregrynene og blend til en ensartet masse

3. Fordel massen i muffins forme (jeg har brugt silikone, og efterfølgende kommet dem i papirforme)

4. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 20 -30, hold øje med dem, mine fik lidt for lidt, og blev meget svampet indeni

Næringsindhold pr. 100 g , 219 kcal, protein; 9,4 g, kulhydrat; 37 g og fedt; 4 g (en muffins vejer ca. 45 g, det vil sige ca. 100 kcal pr. kage 🙂 )

 

2

  • Uh, de ser sørme lækre ud! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Malene G. Jørgensen

      Jeg synes også at de smager super godt, også kunne det være lækkert med en flødeostfrosting på toppen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker æbledessert vol. 2 :)