Protein gulerodskagemuffins m. kanel og rosiner :)
Julen nærmere sig med hurtige skridt, derfor synes jeg det var på sin plads med en opskrift på bloggen med kanel i.
Jeg elsker kanel, og spiser det gerne på skyr, i kager og ovenpå æblebåde, det smager virkelig skønt, og eftersigende skulle det booste din sund 🙂
I opskriften er der brugt brunfarin, men jeg tænker dette kan erstattes af sukringold, hvis man ikke ønsker at bruge sukker.
Gulerodsmuffins
11 – 12 stk
25 g mandler (hakket til mandelmel)
70 g havregryn (hakket til fint mel)
25 g vanilje proteinpulver
1 alm. banan , ca. 100 g
55 g brun farin
150 g skyr
1 bæger past. æggehvide (eller et æg)
90 g revet gulerod
45 g rosiner
1 tsk kanel
2 tsk bagepulver
1- 3 dråber sødemiddel
1. Hak mandler og havregryn i en foodprocessor eller minihakker
2. Bland de øvrige ingredienser ned til mandlerne og havregrynene og blend til en ensartet masse
3. Fordel massen i muffins forme (jeg har brugt silikone, og efterfølgende kommet dem i papirforme)
4. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 20 -30, hold øje med dem, mine fik lidt for lidt, og blev meget svampet indeni
Næringsindhold pr. 100 g , 219 kcal, protein; 9,4 g, kulhydrat; 37 g og fedt; 4 g (en muffins vejer ca. 45 g, det vil sige ca. 100 kcal pr. kage 🙂 )
Uh, de ser sørme lækre ud! 😀