Tundeller m. purløg, gulerod og havregryn :)

Lækre kransekage petit fours til nytårsaften 2013 :)

image

 

 

Stilhed på bloggen igen igen. (jeg har en del problemer med min mave,så får ikke lavet så meget lækker mad, men prøver til gengæld at få dyrket en masse motion,så fanen træning skal snart sættes ordentligt i brug 🙂 )

Håber at alle har haft en lækker jul, det har jeg hvertfald 🙂 Jeg fik ufattelig lækker mad, min mor og moster er virkelig gode til at kokkere, så maden var bare super lækker juleaften 🙂

Gaver fik jeg også mange af, jeg fik gavekort til sportsmaster, to sæt kari traa (et sæt curly og et sæt butterfly), curly sættet var jeg dog nede med igår, og fik pengene retur, der hurtig blev brugt i stadium på et par træningssko fra adidas, en nike top, en top fra soc, et par løbe tights fra soc og en sikkerhedsvest fra soc, virkelig lækre ting til en sum af 500 kr, så hvis du ikke allerede har været forbi stadium i Aarhus og spare 50% på alt (også nedsatte varer) synes jeg bestemt det er et besøg værd 🙂

Jeg fik også rigtig mange andre lækre ting, en masser skåle (10 stk. eller der omrking, fra kähler, margrethe skåle og grand cru fra rosendahl).Jeg fik også et par lækre rulleskøjter af min kæreste som jeg glæder mig meget til skal tages i brug 🙂

Den 25 dec kom jeg så tilbage til Aarhus, hvor min kæreste og jeg snakkede lidt om menuen til nytårsaften, hvilket resulteret i at jeg fik bikset en portion lækre petit fours frem 🙂

Kransekage petit fours

ca. 11 stk (alt efter størrelse)

160 g smuttede mandler (nogle af mine var ikke smuttede, det er derfor kagen ser lidt grov og mørk ud)

45 g akaciehonning

35 g æggehvide(ca. 1 hvide)

Mandelessens efter behov(smag til under vejs, jeg kom vidst en anelse for meget i, ca. 4 tsk)

hasselnødder til pynt

1. Hak mandlerne i en minihakker til de er meget finthakket

2. Kom de øvrige ingredienserne i, og smag til med mandel essens

3. Kom massen i en sprøjtepose (jeg brugte en af “stof” da massen er forholdvis hård, og nok ikke kan klemmes ud af en plastikpose). Jeg brugte en stor stjernetyl.

4. Sprøjt petit fours ud på en bageplade med bagepapir

5. Pynt med en hasselnød på toppen (cocktailbær ville også klæde dem godt)

6. Bag dem ved 200 grader i ca. 5 min, hold godt øje med dem, da de nemt kan brænde på.

7. Dyp evt. bunden i en lækker mørk chokolade og lad dem køle af

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tundeller m. purløg, gulerod og havregryn :)