Luftige og lækre speltbrud m.gulerod og græskarkerner :)
Herhjemme lever jeg efter low foodmap diet principperne lige nu, og derfor bliver der eksperimenteret med opskrifter med speltmel(da jeg ikke må få hvedemel, rugmel og mange andre sorter mel). Brød vil jeg dog stadig have, selvom jeg synes det er ved at være meget anstrengende ikke at må spise rugbrød 🙁 Jeg har overvejet at bage et paleobrød “rugbrød”, så hvis nogen har en variant der ikke smager for meget af æg er I meget velkomne til at dele den her på bloggen 🙂 Men nu til det indlægget egentlig handler om, nemlig super lækre speltbrud 🙂
Speltbrud m. gulerod og græskarkerner
ca. 11 – 12 stk
5o g gær
1 dl lunkent vand
350 g laktosefri yoghurt, eller bare alminde yoghurt naturel (jeg må heller ikke få mælkeprodukter, så prøver for så vidt muligt at undlade dem i min kost)
1 tsk salt
80 g gulerod
100 g græskarkerner
2 æg
ca. 525 g speltmel
1. Opløs gæren i det lunkent vand, og kom yoghurten i
2. Riv gulerødderne og kom de resterende indgredienser i skålen med gærblandingen
3. Vær opmærksom på at dejen er meget klistret, derfor valgte jeg at sætte brudene på bageplader med en spiseske og lod dem hæve der. Lad dem hæve i ca. 1 time
4. Bag brudene ved 180 grader i ca. 20 – 25 min (hold øje med dem, min ovn varmer ikke særlig godt, så derfor skulle de have en del tid)
Næringsindhold pr. 100 g ,266 kcal, 12 g protein, 36 g kulhydrat og 7,8 g fedt (lad vær med at lade dig skræmme af den høje fedt procent, fedtet kommer fra æggene og græskarkerner, og er derfor det jeg vil betegne for sundt fedt 🙂 )
De ser godt nok lækre ud, jeg må da ud og have fat i noget speltmel. Jeg har en opskrift på stenalderrugbrød på min blog, se på dette link: http://bloggermom.bloggersdelight.dk/2013/11/stenalderbrod/
Det smager ikke af æg, efter min mening. Da det kun består af kerner og frø, er det selvfølgelig et ret kompakt og “tungt” rugbrød, men det smager vildt godt og personligt kan jeg godt lide at riste det inden jeg lægger pålæg på 🙂 Mums.