Foodmap venlige gulerodsbrud :)

Sommertid = IS !!!

image

På søndag d. 30 marts skal havemøbler og urene sættes en time frem, og vi er gået over til sommertid 🙂 Sommertid er = istid i mit hoved, så her kommer en super nem opskrift på bærsorbet, så kan spises hver dag med god samvittighed 🙂

Bærsorbet

ca. en normal isbøtte

300 g frosne bær, jeg brugte halv jordbær  og halv brombær

1 dl vand

30 g sukrin

125 g akaciehonning

lidt citronsaft

3 æggehvider

1. Varm de frosne bær, honning, vand, citron og sukrin let op (indtil bærrene kan mases)

2. Mas hele blandingen godt gennem en si

3. Lad bærblandingen køle helt ned, stil den evt. i fryseren eller køleren ca. 1/2 time

4. Pisk æggehviderne stive

5. Bland æggehviderne forsigtigt i bærblandingen

6. Kør blandingen på en ismaskine i ca. 30 min og stil den derefter på frost et par timer

Klar parat spis 🙂 !

Jeg toppede min is lidt mørk chokolade, lidt kokosflager og hakket hasselnødder, hvilket bestemt ikke gjorde den dårligere 🙂 Isen er super lækker og luftig, og kan nydes med god samvittighed, næste projekt bliver at lave sorbetispinde 🙂

Jeg har ikke prøvet at lave isen uden maskine, men kan den sikkert godt, der skal der nok bare røres i den et par gange under indfrysning for at undgå for meget isning 🙂

Næringsindhold pr. 100 g, 97 kcal, protein: 2,3 g, kulhydrat: 20 g, fedt:0,25 g

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foodmap venlige gulerodsbrud :)