Sommertid = IS !!!
På søndag d. 30 marts skal havemøbler og urene sættes en time frem, og vi er gået over til sommertid 🙂 Sommertid er = istid i mit hoved, så her kommer en super nem opskrift på bærsorbet, så kan spises hver dag med god samvittighed 🙂
Bærsorbet
ca. en normal isbøtte
300 g frosne bær, jeg brugte halv jordbær og halv brombær
1 dl vand
30 g sukrin
125 g akaciehonning
lidt citronsaft
3 æggehvider
1. Varm de frosne bær, honning, vand, citron og sukrin let op (indtil bærrene kan mases)
2. Mas hele blandingen godt gennem en si
3. Lad bærblandingen køle helt ned, stil den evt. i fryseren eller køleren ca. 1/2 time
4. Pisk æggehviderne stive
5. Bland æggehviderne forsigtigt i bærblandingen
6. Kør blandingen på en ismaskine i ca. 30 min og stil den derefter på frost et par timer
Klar parat spis 🙂 !
Jeg toppede min is lidt mørk chokolade, lidt kokosflager og hakket hasselnødder, hvilket bestemt ikke gjorde den dårligere 🙂 Isen er super lækker og luftig, og kan nydes med god samvittighed, næste projekt bliver at lave sorbetispinde 🙂
Jeg har ikke prøvet at lave isen uden maskine, men kan den sikkert godt, der skal der nok bare røres i den et par gange under indfrysning for at undgå for meget isning 🙂
Næringsindhold pr. 100 g, 97 kcal, protein: 2,3 g, kulhydrat: 20 g, fedt:0,25 g
Ingen kommentarer endnu