Kernemuffins/paleomuffins :)

Blødende chokoladedrøm ala. chokoladefondant :)

image (1)

Fandt Claus Meyers lækre opskrift på nettet og vidste at det måtte jeg bare prøve 🙂 Jeg skal have min mor og lillesøster på besøg i næste weekend og da de spiser LCHF vil jeg gerne lave mad som de kan spise med god samvittighed, derfor valgte jeg at denne dessert skulle være uden sukker og mel 🙂 Resultatet blev virkelig lækkert, den første portion blev ikke “blødende” indeni, men den blev nærmere brownie agtig, hvilket også er super lækkert 🙂

Chokoladefondant

ca. 5 silikone muffinsforme

75 g mørk chokolade (jeg brugte toms 70%)

2 æg

60 g smør

80 g sukrin gold

30 g fedtreduceret mandelmel fra funktionel mad

1 tsk vaniljepulver fra urtekram eller 1 tsk vaniljesukker

1 tsk honning

1. Smelt smørret i en gryde

2. Tag smøret fra varmen og kom chokoladen deri

3. Pisk æg, sukrin og vanilje til en skummende masse

4. Bland honning og chokoladeblandingen i,og pisk videre

5. Sigt melet i blandingen, og vend det forsigtigt i blandingen

6. Kom chokoladedejen i 5 silikonemuffinsforme

7. Kom kagerne i fryseren i mindst en time

8. Bag kagerne ved 200 grader varmluft i ca. 12 min (hold øje med kagerne, de skal være bagte i siderne og lidt mindre bagt i midten)

9. Lad dem køle af (jeg synes de er bedst kolde, så mine kom i køleren hvor de “satte” sig lidt)

Husk det er en dessert, og ikke ligefrem en kage som kan erstatte et mellemmåltid, da den stadig indeholder en del fedt og kalorier 🙂

Næringsindhold pr. 100 g : 395 kcal (en kage vejer ca. 70 g, hvilket giver et kcal indhold på 278 kcal) Protein: 11 g , kulhydrat: 14 g og fedt: 33 g

 

Håber at I bliver ligeså vilde med kagerne som jeg , det er en super lækkert dessert 🙂 Jeg kan anbefales at den spises med en skefuld skyr og lidt frisk frugt :)(eller bland skyren med lidt flydende sød og lidt vaniljepulver)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kernemuffins/paleomuffins :)