Forberedelse vol.1 !

Kernemuffins/paleomuffins :)

image

 

Har endnu en gang taget en beslutning om at jeg gerne vil være glutenfri for en tid(har gjort det flere gange uden held, fordi jeg ikke er så vild med de erstatninger for rugbrød man kan få, og vender derfor altid tilbage til det lækre rugbrød som jeg ikke kan tåle(men bare ELSKER)).

Nu har jeg fundet 3 opskrifter på brød erstatninger som jeg virkelig godt kan lide, oopsies med inspiration fra madbanditten, gulerodskiks fra iform og til sidst disse lækre kernemuffins som jeg også har fundet opskriften på på nettet (tror måske de oprindeligt er fra iform også) 🙂

De er super lækre og indeholder ikke æg, hvilket er et plus for mig da jeg ofte synes paleo/LCHF brød har en forfærdelig æggesmag og konsistens 🙂

Kernemuffins

ca. 18 stk.

250 g solsikkerkerner

100 g græskarkerner

100 g hørfrø

100 g sesamfrø

1/2 ltr vand

1 spsk groft salt (jeg synes måske det er lidt i overkanten, men hvis du bruger meget salt normalt kan du sikkert ikke smage det så tydeligt som jeg, ellers kan du komme lidt mindre i)

2 1/2 spsk HUSK

1. Blend halvdelen af hver slags kerner til mel

2. Bland resten af kernerne og de øvrige ingredienser i dejen

3. Lad dejen hvile i 15 min (husken skal lige suge væske til sig)

4. Fordel dejen i silikonemuffinsforme og varm dem ved 180 grader i ca.  60 – 75 min (tidsrummet vælger jeg at sætte så stort, i den oprindelig opskrift står der 60 min hvilket jeg ikke synes var længe nok så mine fik ca.70 – 75 minutter istedet:) )

Næringsindhold pr. 100 g ; 305 kcal (en muffins vejer ca. 46 g og indeholder 140 kcal), protein: 12 g, kulhydrat: 11 g og fedt: 25 g

Nyd muffinsene med god samvittighed, det er lækre og sunde ingredienser som din krop har godt af 🙂

2

  • Wonderwomanwannabe

    Jeg håber du oplever en positiv effekt ved at være glutenfri, jeg har selv levet næsten helt glutenfrit i 2 år og har det tusind gange bedre!

    Paleomuffins er for mig noget af det bedste i verden, de er hurtige, nemme og smager super godt. Og så er fedt jo nemt at få ind i kosten ved at supplere med sådan en lille lækker sag til et måltid 😀

    Anna – wonderwomanwannabe.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Malene G. Jørgensen

      Havde også tænkt jeg lige skulle smutte en tur ind på din blog for at tjekke gode råd ud 🙂 Jeg synes nok det er på brød det er hårdt, elsker virkelig brød, men jeg synes dog at de her kernemuffins er super gode, og godt kan gå ind og erstatte rugbrødet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forberedelse vol.1 !