Protein choko vafler m. sukkerfri jordbær sorbet !

Tilbage fra ferie, og klar til kampen om at blive “fit” !

Så er jeg tilbage fra en vidunderlig ferie, som bød på masser af solskin og max afslapning 🙂

På min ferie var jeg ikke sund på nogen måde, eller jo lidt, fik trænet 4 gange (nærmest mere end jeg har gjort det sidste år) og fik da også spist en del salater, men udover det var ferien meget usund, desværre. Den usunde ferie er der selvfølgelig masser af dårlige undskyldninger til, men dem vil jeg hellere droppe, også bare give mig et spark i r**** og se at komme igang med det jeg ved virker, det der gør mig gladere , mere frisk i hverdagen og det der gør at min mave ikke ligner noget der er i 6 måned ! (ja sådan går det når jeg spiser alt det jeg virkelig ikke kan tåle) !

Nok om det, og videre med en et par lækre opskrifter på lækre madpakke ideer 🙂

Jeg satte en dej over igår aftes da vi kom hjem, som i formiddags blev til lækre gulerodsbrud m. hytteost og ekstra protein fra sojaproteinpulver.

Gulerodsbrud m. hytteost og ekstra protein

12 stk

Dag. 1

5 g gær

2 dl vand

200 g speltmel

1. Gæren opløses i vandet og melet røres i

2. Dejen skal stå i skålen på køkkenbordet natten over med husholdningsfilm over

Dag. 2

15 g gær

2 dl vand

150 g speltmel

200 g hytteost

2 æg

1 tsk groft salt

30 g sojaprotein

400 g fuldkornsspeltmel

180 g revne gulderødder

1. Hytteosten blendes med 1 dl vand og de 2 æg

2. 1 dl vand og 15 g gær opløses i dejen fra dag 1

3. De restende ingredienser blandes i

4. Stil dejen til hævning i ca. 1 time

5. Dejen sættes på bageplade med en ske, der bliver ca. 12 stk alt efter størrelse

6. Brudene bages ved 200 grader i ca. 25 – 30 min

Brudene blev virkelig en succes, selv min kæreste synes de var super gode og luftige. Jeg  tror bestemt de falder i de flestes smag pga. de er sunde, med en god mættende effekt fra hytteosten og sojaprotein selvom de ikke indeholder kerner.

 

Æggemuffins med bønner og pølse. Min dovenhed har været ekstrem i dag, tror lige jeg skal komme mig over flyveturen hjem (jeg synes den var laaang), derfor blev de scrambled eggs jeg egentlig havde forstillet mig skulle have ud gjort en del af min brunch til æggemuffin istedet, orkede ikke at gå i lidl efter mælk (LÆS: der er ca. 250 m derover). Muffinsene tror jeg også ville være en succes i madpakken, da de er lækre kolde og de kan virkelig varieres i det uendelige.

Jeg plejer at lave nogle lignede dem i dag, bare med hytteost, skinke og en form for grønt.  Idag blev de med 175 g bønneblanding fra luksusgrønt, og en pølse skåret i skiver og stegt sprøde på panden først.

Æggemuffins m. bønneblanding og grillpølse

6 stk

3 æg

1 dl vand

75 g langelænder grillpølse (eller en anden form for kød, skinke eller kylling er super lækkert, eller bare en mindre fed pølse,såsom en okse eller kyllingepølse)

175 g bønneblanding (eller en anden slags grøntsag)

salt, peber og paprika

1. Pølsen skæres i skiver og steges sprøde på en pande

2. Æg, vand og krydderier piskes sammen

3. Bønneblandingen og pølsen tilsættes æggemassen

4. Æggemassen fordeles i de 6 muffinsforme (silikone, ikke PAPIR) og bages ved 200 grader i ca. 20 min (eller til æggemassen er fast)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Protein choko vafler m. sukkerfri jordbær sorbet !