Lækkert morgenbrød :)
Mhm, lækkert nybagt brød 🙂 Jeg er meget vild med at bage, og der findes virkelig ikke noget som nybagt brød, der lige er kommet ud af ovnen, og fylder lejligheden med dejlig duft 🙂
Opskriften blev egentlig lavet for et par uger siden, men har desværre ikke haft så meget tid til at få lagt den ind 🙂
Gulerods/havregryns kanter
12 – 14 stk (alt efter størrelse)
25 g gær
3,5 dl vand
1 dl skummet mælk
1 dl fraiche 9 % eller cheasys 5 %
1 dl skyr
1 tsk salt
40 g hørfrø
65 g solsikkekerner
100 g revne gulerødder
2 æg
200 g fuldkornshvedemel
140 g grahamsmel
570 g protein hvedemel eller almindelig hvedemel
Pynt:
Æg til pensling
Quinoa
1. Opløs gæren i vandet
2. Kom de øvrige ingredienser
3. Lad dejen hæve 1 time
4. Ælt dejen, og form den i to stor lange ruller, og skær dem ud i passende størrelser
5. Lad brødene efterhæve 30 min på bagepladen
6. Pensl med æg og pynt med quinoa eller en anden form for frø
7. Bages ved 180 grader (varmluft) i ca. 25 – 35 minutter (bank eventuelt under bunden for at være sikker på at brødet er bagt i midten)
Næringsindhold pr. 100 g, 237 kcal, Protein 9,5, Kulhydrat 39, Fedt 4,6
Brødet blev i weekenden ristet og spist til morgenmad med frugt, gnavegrønt og prima donna ost 🙂
Resten af dagen står på cykling, et træningspas med storebror 🙂 Aftensmaden står på rester fra igår, grov pizza med parmaskinke, friske tomater, ruccola og hjemmelavet pesto 🙂 (opskriften findes på bloggen under fastfood og aftensmad) 🙂
God mandag 🙂
Ingen kommentarer endnu