Mit første halvmarathon

Søndags bagning (prøver med endnu et forsøg på bagels)

Så forsøger jeg mig igen på bagels 🙂

Jeg må indrømme at jeg har en lille last på jobbet udover pepsi max 😉 Jeg synes virkelig bagels med jalapenos og ost er noget af det bedste du kan finde i en 7 – eleven (dog tror jeg der er 300 – 400 kcal i pr stk, så spiser ikke så mange af dem, ved egentlig heller ikke hvad de er lavet på, men ikke distromindre smager de fantastisk, og har længe ville prøve at efterabe dem 🙂 )

Da jeg jo tæller kalorier, og har gjort det de sidste tre år, er det vigtigt at mit brød er gode på proteiner, har et mindre kalorieindhold og kan holde mig mætte i lang tid 🙂 Derfor er jeg super glad for at jeg har lært hvilke fødevarer der er mange proteiner i 🙂 Man kan også bruge protein pulver i bagning, som virkelig er nemt og hurtigt at bruge 🙂 I de bagels jeg har bagt i dag, har jeg brugt sojaprotein, nemt 🙂

Jeg skrev i mit sidste indlæg at bloggen begynder at sætte mere fokus på træning også, da min motivation er ved at være tilbage(ja, jeg har faktisk været en af de piger der tog i fitness inden skole og efter skole igen, men så startede jeg på uni, og alt blev lige pludselig meget tidskrævende, og det blev derfor kun til et par få løbeture, og det var det, det skal der laves om på, NU! Har taget nogle kiloer på, og er egentlig aldrig kommet ned på den vægt jeg havde i hovedet da jeg begyndte at lægge min livsstil om, så må op på hesten igen og igang). Nok motion i det her indlæg, nu til de lækre bagels, som slet ikke blev tørre(synes de andre bagels på bloggen blev lidt tørre, og der skal der vidst justeres lidt i opskriften)

Her er opskriften så på de lækre bagels 🙂

IMG_2830

50 g gær

1/2 dl lunken vand

3,5 dl dansk vand (uden smag eller bare almindelig vand)

125 g gulerod

1 tsk groft salt

40 g hørfrø

75 g havregryn

85 g skyr

2 æg

45 g sojaprotein

1 tsk bagepulver

400 g grahamsmel

200 g hvedemel

Pynt:

ca. 12 g jalapenos (hvis du er til stærke sager, kan du med fordel komme flere i dejen)

ca. 50 g revet parmesan

1 æg til pensling

1. Opløs gæren i vandet

2. Gulerødderne skrælles, og rives på et rivejern(Jeg kom mine i juiceren, fordi jeg godt kunne tænke mig en form for pure, men hvis du ikke har en juicer kan du rive dem på et rivejern og bagefter komme dem i en blender)

3. Blend gulerødderne med æg, skyr, danskvand, havregryn og hørfrø.

4. Kom gulerodsblandingen ned til gæren og rør dejen med hvedemel og grahamsmel.

5. Ælt dejen godt

6. Del dejen i to lige store klumper

7. Kom hakket jalapenos i den ene klump

8. Lad dejene hæve i 1 time

9. Del klumperne i ca. 14 boller som hver vejer ca. 100 g

10. Tril en pølse af hver kugle og form den til en bagel

11. De stilles til hævning på to bageplader i ca. 30 min

12. Ovnen tændes på 180 grader (varmluft)

13. Bagelsene med jalapenos  pensles med æg og drysses med revet parmesan

14. Bagelsene bages i 30 – 35 min, bank under bunden for at se om de er færdige

15. Bag efterfølgende de andre bagels som også er penslet med æg

 

IMG_2831 IMG_2834 IMG_2836

Næringsindhold pr. 100 g (ca. en bagel) 255 kcal, 13,5 g protein, 42,3 g kulhydrat , fedt 4,4 g

Jeg bruger madlog.dk til at udregne næringsindhold i mine opskrifter 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit første halvmarathon