Spinatboller med hytteost :)
Her kommer en lækker opskrift på de boller, min lillesøster og jeg fik til morgenmad igår 🙂
De er super lækre og jeg tror de vil egne sig godt som sandwichbrød eller istedet for den klassiske burgerbolle.
Spinatboller
ca. 12 – 14 stk
3 dl vand
75 g havregryn
450 g hakket frossen spinat
25 g gær
2,5 dl vand
200 g hytteost
1,5 tsk salt
315 g fuldkornshvedemel
65 g grahamsmel
170 g proteinhvedemel
400 g fintmalet speltmel
1. Kom 3 dl vand, havregrynene og spinaten i en gryde, og kog det til en grød (ca. 5 min)
2. Lad grødmassen køle af
3. Opløs gæren i 2 dl vand.
4. Kom de restende ingredienser i
5. Lad dejen stå til hævning i 1 time
6. Dejen sættes på bageplade, mine blev sat på med ske
7. Lad dem efterhæve i 30 min
8. Bag bollerne ved 180 grader(varmluft) i ca. 30 – 35 alt afhængig af din ovn og størrelsen på bollerne
Bollerne kan sagtens laves med noget andet mel end det jeg har brugt. Jeg havde ikke mere hvedemel eller grahamsmel, derfor blev det til ekstra af fuldkornshvedemelet og speltmel (hvedemel kan sagtens bruges istedet for speltmel).
Næringsindhold pr. 100 g, kcal 197, protein: 8,3, kulhydrat: 37, Fedt: 2 g
Ingen kommentarer endnu