Flutes med ekstra protein og gulerod :)

Spinatboller med hytteost :)

Her kommer en lækker opskrift på de boller, min lillesøster og jeg fik til morgenmad igår 🙂

De er super lækre og jeg tror de vil egne sig godt som sandwichbrød eller istedet for den klassiske burgerbolle.

Spinatboller

ca. 12 – 14 stk

3 dl vand

75 g havregryn

450 g hakket frossen spinat

25 g gær

2,5 dl vand

200 g hytteost

1,5 tsk salt

315 g fuldkornshvedemel

65 g grahamsmel

170 g proteinhvedemel

400 g  fintmalet speltmel

1. Kom 3 dl vand, havregrynene og spinaten i en gryde, og kog det til en grød (ca. 5 min)

2. Lad grødmassen køle af

3. Opløs gæren i 2 dl vand.

4. Kom de restende ingredienser i

5. Lad dejen stå til hævning i 1 time

6. Dejen sættes på bageplade, mine blev sat på med ske

7. Lad dem efterhæve i 30 min

8. Bag bollerne ved 180 grader(varmluft) i ca. 30 – 35 alt afhængig af din ovn og størrelsen på bollerne

 

Bollerne kan sagtens laves med noget andet mel end det jeg har brugt. Jeg havde ikke mere hvedemel eller grahamsmel, derfor blev det til ekstra af fuldkornshvedemelet og speltmel (hvedemel kan sagtens bruges istedet for speltmel).

Næringsindhold pr. 100 g, kcal 197, protein: 8,3, kulhydrat: 37, Fedt: 2 g

image

image (1)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flutes med ekstra protein og gulerod :)