Lækre citronpandekager med blåbær (sukker- og glutenfri)

Forberedelse vol.1 !

image

Forberedelse er hvis du spørger mig nøgleordet til en sundlivsstil !

Sidder du også derude bag skærmen og tænker hvordan alle de “fitte” piger på instagram og andre sociale medier, kan følge og holde deres livstil til prikke, så er et af svarene hvis du spørger mig “foodprep” = på normalt dansk “forberedelse af mad”. Hvis du har grund principperne i orden, er du et godt skridt på vej mod en sundere livsstil.

Selvfølgelig fungere det ikke for alle at skulle forberede sig, jeg hører egentlig tit fra veninder og familie hvorfor jeg gider bruge så meget til i køkkenet(at det ligefrem er unormalt at man som 24 årig bruger så meget tid i køkkenet istedet for bare at tage det lidt mere afslappet, da det jo egentlig virker som om jeg bare er en lille husmor! Hm, bliver man lidt stødt; måske engang imellem, men altså det er nu bare sådan jeg er som person og har valgt at leve), et svar er selvfølgelig at jeg super godt kan lide det at lave mad, og finder det meget afslappende.

En anden grund kunne være at jeg faktisk godt kan lide at være forberedt på at jeg mandag morgen ikke gider stå og skrælle, pille og ordne 1000 grøntsager inden skole, og derfor finder det super lækkert, og nemt bare at hive en skål ud af køleskabet med skrællet gulerødder, der bare skal i en pose, også er det ud af døren 🙂

Indlægget er lidt anderledes fra hvad der normalt bliver lagt op, men håber at I vil tage godt imod det alligevel, da jeg jo har varslet med at der vil komme andet på bloggen end bare mad, når jeg lige får fundet de rigtige ting at skrive om (fx. træning, er virkelig blevet afhængig af det igen, og det er bare super dejligt at komme afsted og få brændt noget energi af).

På billeder ses det der faktisk altid er at finde i mit hjem:

Gulerødder:

Øverst på listen kommer gulerødder, der skal jo nærmest ligge 2 poser i køleren, så jeg aldrig løber tør! Gulerødder har jeg alle dage spist, og gerne bare som gnavegrønt eller hvis det skal være lidt mere sødt, revet med lidt nødder og rosiner. Gulerødder indeholder ca. 49 kcal pr. 100 g, de er rige på vitaminer og indeholder en del kostfibre(som er gode til maven). Gulerødder indeholder endvidere meget A – vitamin, hvilket skulle hjælpe med at forbrænde mere fedt.

Æg, hytteost og skyr: 

Æg finder du også altid i mit køleskab. Æg er rige på fedt og proteiner hvilken kroppen har brug for. Jeg laver tit scrambled eggs, æggemuffins(der findes allerede en opskrift på dette på bloggen) proteinpandekager eller æggesalat.

Hytteost er bare lækkert! I morges fik jeg hytteost blandet med skyr, lidt vanilje, et par dråber sødemiddel og hakket mandler med en klat fynbo light marmelade på, super lækkert og nemt 🙂 Et knækbrød med pålæg(kyllinge eller skinke), en klat hytteost og lidt pyntegrønt er også super lækkert, og et godt mellemmåltid.

Skyr skulle eftersigende være det nye sort, hvilket egentlig gør det lidt træls for os som har spist det det sidste år, da der ikke er noget mere irriterende end når man står i rema 1000 og de har udsolgt fordi den danske befolkning er gået amok med det 😉 Skyr bruger jeg til en masse ting, blander det med dip, bruger det i min guacamole, laver tunmousse på det, spiser det med frugt og nødder eller laver en lækker drikkeskyr eller smoothie med det.

Frugt: 

Et must i mit hjem! Spiser meget frugt, måske til tider lidt for meget, men elsker simpelthen alle former for frugt især granatæble, pomelo, banan og appelsiner står højt på listen 🙂 Banan spiser jeg tit mellem træning i fitnessworld, jeg synes det giver et hurtigt energi kick som er nødvendigt når man tager flere hold i træk 🙂 De andre frugter bliver tit skåret ud og spises med lidt skyr for at banke proteinindholdet lidt op. En god ide kan være at have en tætlukket bøtte stående i køleskabet med en skrællet og pillet granatæble, skyllet vindruer og en pillet pomelo, det er lidt nemmere at overskue at man bare skal tage bøtten ud, også har man en lækker snack.

Nødder og knækbrød: 

Fedt er vigtigt for vores kroppe selvom mange dansker er fedtforskrækket (inklusiv mig) kan man alligevel godt tillade sig at smovse med lidt nødder uden fedtet begynder at vokse på kroppen. Efter en snak med min fantastiske fitnessinstruktør fik jeg at vide at mandler og valnødder skulle hjælpe på at forbrænde fedtet på maven; efter denne information kan man da ikke andet end at spise en lille håndfuld nødder dagligt 🙂

Knækbrød har jeg taget til mig igen, da jeg synes det er et godt mellemmåltid. Husk at tage en med en del fiber i, og fyld på med pålæg og hytteost, så har du et lækkert mellemmåltid med en god proteinkilde.

De første 4 punkter er til at komme til for penge, også for studerende (tjek reklamerne hver uge, der er næsten tilbud på økoæg, skyr, hytteost og nødder).

Sidste billede viser proteinpulver og nupobars. Nupobars har der lige været på tilbud hele januar måned til 10 kr, og jeg synes egentlig det er et god alternativ til mad hvis man har travlt eller bare mangler en lidt sundere snack.

Proteinpulver kan også være en hjælp hvis du ikke får nok protein gennem maden og gerne vil styrke dine muskler. Jeg har selv en variant med chokolade og en med vanilje udover dem har jeg investeret i nogle poser med en scoop (30g) fra fitnessguru. Poserne er en god ide hvis du er i tvivl om proteinpulver er noget for dig, og ikke vil investere en formue i noget du ikke kender. Poserne kan erhverves på www.fitnessguru.se til et lille beløb, mener også de kan købes på nogle danske sider.

Jeg håber at I synes indlægget var spændende nok, tænker der kommer et indlæg senere med nogle ideer til nemme mellemmåltider der ikke kræver for meget tid at forberede.

 

2

  • Wonderwomanwannabe

    Super godt indlæg. Det er SÅ rigtigt! Det kræver tid, overskud og energi at forberede sin mad, men det er virkelig noget der godt kan betale sig. det er næsten umuligt at klare en travl hverdag med fristelser osv hvis man ikke har planlagt sine måltider. Dine råd er super gode og også nogle jeg selv bruger, det er lidt nemmere at overskue hvis maden hurtigt kan smækkes sammen 😉

    Jeg planlægger stort set alle måltider og har altid en masse hurtige sunde løsninger i køkkenet 🙂

    Anna – wonderwomanwannabe.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Malene G. Jørgensen

      Planlægning skal der til for at kunne modstå alle fristerne, og det hjælper mig med at skabe overskud til træning at have maden på plads 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre citronpandekager med blåbær (sukker- og glutenfri)