Cheesecake m. skyr

Foodmap venlige gulerodsbrud :)

image (1)

 

Her kommer en super lækker og nem opskrift på gulerodsbrud der er en god efterligning til dem du kan købe hos bageren, forskellen er bare at der hverken er smør, sukker eller hvedemel i disse 🙂

Jeg har en sart mave, hvilket jeg vidst ført har skrevet om herinde, så derfor må jeg hver dag kigge langt efter de lækre gulerodsbrud de andre fra min klasse køber i kantinen, men altså, jeg kan jo ikke tåle dem (ved ikke om det er fordi de indeholder hvedemel, eller hvad det lige er da gør at jeg få enormt ond i maven) så undlader for det meste af købe dem, men hej så var det jo lige jeg kom i tanke om at jeg da ført har bagt lækkert brød med speltmel istedet for hvedemel 🙂

Her kommer hvert fald opskriften på lækre gulerodsbrud, der slår kantinens til hver en tid 🙂

Det store indhold er gær, er vidst fordi jeg har lidt angst for at de ikke vil hæve ordentlig når der ikke er hvedemel i(der er dog stadig gluten i speltmel, men det har ikke den samme virkning som hvedemel når vi snakker bagning)

Gulerodsbrud m. speltmel

ca. 18 stk

75 g gær

5 dl vand

12 g groft salt (tror det ca. er lidt over en spsk)

30 g sukrin

15 g akaciehonning

625 g sigtet speltmel

215 g fuldkorns speltmel

200 g revet gulerod

100 g solsikkerkerner

2 æg

1. Opløs gæren i vandet og kom de resterende ingredienser i, undtagen æg

2. Lad den meget klistre dej hæve på et meldækket bord i ca.1 time

3. Bland derefter æggene i dejen, og ælt det godt sammen (dejen er meget mærkelig at arbejde sammen med, men det giver altså et mere lækkert resultat hvis æggene først kommer i lige inden bagning

4. “Form” eller klask 18 lige store brud,og kom dem på to bagplader (der må gerne være et godt mellemrum imellem)

5. Bag brudene ved 180 grader (varmluft) i ca. 25 – 30 min

Næringsindhold pr. 100 g: 248 kcal, protein: 10 g, kulhydrat: 39 g og fedt: 5,6 g

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake m. skyr