Choco/cappuccino proteinpandekager :)

Cheesecake m. skyr

image (3)Cheesecake factory på Hawaii forstår virkelig at lave en lækker cheesecake (ja, jeg har faktisk ikke kunne få den ud af hovedet siden min tur til Hawaii sidste sommer, derfor må jeg også snart derover igen :))meen indtil da, må sige at den her udgave virkelig giver dem kamp til stregen 😉

Jeg har brugt en “ny form” for skyr, nemlig skyr yoghurt fra levevis, den kan købes i netto, og er på bud i denne uge til 14 kr 🙂

Jeg har fundet inspiration til kagen på to virkelig lækre blogs, www.stinna.dk og www.smagpaamaden.dk 🙂

Cheesecake m. skyr

En springform (12 stykker kage)

Bund:

100 g mandler

100 g hasselnødder

55 g tørret dadler

60 g tørret figner

1 tsk kokosolie

“fyld”

3 æg (jeg brugte øko æg som gerne skulle være fri for salmonella, hvis du alligevel ikke tør risikere noget, så brug pastueriserede æggehvider og blommer :))

4o g akaciehonning

200 g friskost, 3 % levevis, naturel

100 g cheasy skyr

200 g vaniljeskyr yoghurt fra levevis

Saft af en 1/2 citron

 

3 stk. husblas (måske 4 – 5 stk, jeg havde kun 3 tilbage, men synes godt kagen måtte være lidt mere fast)

Jordbær gele:

250 g frosne jordbær

1 tsk kartoffelmel

1. Hak nødder, tørret frugt og kokosolie i en minihakker

2. Kom bagepapir i en springform, og pres bunden ned i springformen (få det til at klistre godt sammen, evt. ved at ælten “dejen” lidt, så den ikke falder fra i hinanden når kagen skal løsnes

3. Del æggene i blommer og hvider

4. Lig husblas i blød i koldt vand

5. Pisk hviderne stive sammen med akaciehonningen

6. Pisk æggeblommer, skyr, friskost, skyr yoghurt og citronsaft sammen

7. Smelt husblas enten over vandbad eller i mikroovn

8. Pisk æggehvider og husblas i æggeblommeblandingen

9. Hæld blandingen over i springformen, og fordel den deri

10. Sæt cheesecaken på køl, (den skal minimum have 4 timer før den er klar, min fik lov til at stå natten over)

Gele: (gelen til min kage blev et virkelig tyndt lag, hvis du vil have den tykkere tilsætter du bare flere jordbær, og evt. lidt mere kartoffelmel)

11. Varm jordæren i en gryde

12. Mos jordbærrene gennem en si, og kom dem op i gryden igen

13. Tilsæt kartoffelmel (si det ned) til jordbærene og pisk

14. Jeg kom jordbærrene igennem en si igen for at undgå eventuelle klumper (har super dårlig erfaring med husblas, så derfor sier jeg det altid igen)

15. Fordel jordbærgelen over kagen og sæt den i fryseren i ca. 1 time til gelen er fast

16. Kagen er nu endelig klar til at blive spist 🙂

Næringsindhold pr. 100 g: 190 kcal, Protein: 9,4 g, kulhydrat: 18 og fedt: 9,3 g (Hvis du deler kagen op i 12 stykker, vejer 1 stykke ca. 92 – 93 g = 175 kcal)

Kagen er virkelig lækker ! 🙂

Jeg synes virkelig den smager godt og det er fremover den cheesecake opskrift der bliver brugt herhjemme 🙂

 

 

 

6

  • Jeg ELSKER cheesecake! Det er min yndlingskage i hele verden og jeg får den bare aldrig! Både fordi det er pisse usundt, men også fordi de bare ikke er ligeså gode i danmark som i Usa.. Og så er jeg også alt for utålmodig til at bage dem selv, host host 😉

    men jeg bogmærker lige denne opskrift til en weekend jeg vil forkæle mig selv og nogle veninder, og synes jeg har tid og overskud. Hvor lang tid tog den dig at lave alt i alt? Den ser seriøst lækker og også meget nærende ud 😀 Haps 😀

    Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Malene G. Jørgensen

      Cheesecake er virkelig også den bedste kage der findes 🙂 Det er faktisk første gang jeg nogensinde har lavet,og synes egentlig ikke det tog så lang tid igen 🙂 Du skal bare lave den dagen før så den kan nå at sætte sig,også går det super nemt,du kan sikkert også komme gelen på efter et par timer, så det også kan stå natten over 🙂 Tror ca. den tog 20 min at lave, udover den tid den skal stå på køl selvfølgelig 🙂 Den er super nem, og super lækker, og kan nydes med god samvittighed, du kan godt allerede nu begynde at glæde dig til weekenden 🙂 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak for svaret! 20 min er jo slet ikke slemt, jeg troede de var vildt besværlige? Åh nej, jeg ender måske med at blive lidt for vild med selv at bage dem 😉
      Tusind tak for en go opskrift, jeg glæder mig allerede til at gå i gang 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Malene G. Jørgensen

      Det var super nemt Anna 🙂 Kæresten kom desværre med hans bedømmelse på kagen, han mente den smagte af yoghurt med mysli 🙁 Men det synes jeg altså ikke er tilfældet,næste gang tænker jeg at jeg måske vil udskifte de 100 g almindelig skyr med mere friskost, så den får en mere skarpere smag af friskost 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser din opskrift lækker ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Malene G. Jørgensen

      Mange tak Stinna 🙂

      Det samme kan jeg jo kun sige om din opskrift, bunden er virkelig lækker, og synes slet ikke jeg mangler den normale kiksebund 🙂 Jeg er super glad for at følge din blog, og afprøve de mange lækre ting du poster 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Choco/cappuccino proteinpandekager :)