Cheesecake m. skyr
Cheesecake factory på Hawaii forstår virkelig at lave en lækker cheesecake (ja, jeg har faktisk ikke kunne få den ud af hovedet siden min tur til Hawaii sidste sommer, derfor må jeg også snart derover igen :))meen indtil da, må sige at den her udgave virkelig giver dem kamp til stregen 😉
Jeg har brugt en “ny form” for skyr, nemlig skyr yoghurt fra levevis, den kan købes i netto, og er på bud i denne uge til 14 kr 🙂
Jeg har fundet inspiration til kagen på to virkelig lækre blogs, www.stinna.dk og www.smagpaamaden.dk 🙂
Cheesecake m. skyr
En springform (12 stykker kage)
Bund:
100 g mandler
100 g hasselnødder
55 g tørret dadler
60 g tørret figner
1 tsk kokosolie
“fyld”
3 æg (jeg brugte øko æg som gerne skulle være fri for salmonella, hvis du alligevel ikke tør risikere noget, så brug pastueriserede æggehvider og blommer :))
4o g akaciehonning
200 g friskost, 3 % levevis, naturel
100 g cheasy skyr
200 g vaniljeskyr yoghurt fra levevis
Saft af en 1/2 citron
3 stk. husblas (måske 4 – 5 stk, jeg havde kun 3 tilbage, men synes godt kagen måtte være lidt mere fast)
Jordbær gele:
250 g frosne jordbær
1 tsk kartoffelmel
1. Hak nødder, tørret frugt og kokosolie i en minihakker
2. Kom bagepapir i en springform, og pres bunden ned i springformen (få det til at klistre godt sammen, evt. ved at ælten “dejen” lidt, så den ikke falder fra i hinanden når kagen skal løsnes
3. Del æggene i blommer og hvider
4. Lig husblas i blød i koldt vand
5. Pisk hviderne stive sammen med akaciehonningen
6. Pisk æggeblommer, skyr, friskost, skyr yoghurt og citronsaft sammen
7. Smelt husblas enten over vandbad eller i mikroovn
8. Pisk æggehvider og husblas i æggeblommeblandingen
9. Hæld blandingen over i springformen, og fordel den deri
10. Sæt cheesecaken på køl, (den skal minimum have 4 timer før den er klar, min fik lov til at stå natten over)
Gele: (gelen til min kage blev et virkelig tyndt lag, hvis du vil have den tykkere tilsætter du bare flere jordbær, og evt. lidt mere kartoffelmel)
11. Varm jordæren i en gryde
12. Mos jordbærrene gennem en si, og kom dem op i gryden igen
13. Tilsæt kartoffelmel (si det ned) til jordbærene og pisk
14. Jeg kom jordbærrene igennem en si igen for at undgå eventuelle klumper (har super dårlig erfaring med husblas, så derfor sier jeg det altid igen)
15. Fordel jordbærgelen over kagen og sæt den i fryseren i ca. 1 time til gelen er fast
16. Kagen er nu endelig klar til at blive spist 🙂
Næringsindhold pr. 100 g: 190 kcal, Protein: 9,4 g, kulhydrat: 18 og fedt: 9,3 g (Hvis du deler kagen op i 12 stykker, vejer 1 stykke ca. 92 – 93 g = 175 kcal)
Kagen er virkelig lækker ! 🙂
Jeg synes virkelig den smager godt og det er fremover den cheesecake opskrift der bliver brugt herhjemme 🙂
Jeg ELSKER cheesecake! Det er min yndlingskage i hele verden og jeg får den bare aldrig! Både fordi det er pisse usundt, men også fordi de bare ikke er ligeså gode i danmark som i Usa.. Og så er jeg også alt for utålmodig til at bage dem selv, host host 😉
men jeg bogmærker lige denne opskrift til en weekend jeg vil forkæle mig selv og nogle veninder, og synes jeg har tid og overskud. Hvor lang tid tog den dig at lave alt i alt? Den ser seriøst lækker og også meget nærende ud 😀 Haps 😀
Anna – http://wonderwomanwannabe.dk