Lækker müsli og hjemmelavet müslibars :)

Tips til en sundere udgave af hotdogs :)

Som titlen så fint fortæller har jeg prøvet at lave en sundere udgave af hotdogs og dets originale tilbehør 🙂

Ristet løg, ketchup og remoulade blev ikke hjemmelavet,men brødene og de syltede agurker fik jeg selv lavet, plus jeg har et lille trick til at stege pølserne 🙂

Pølsestegning 

Istedet for at komme fedtstof på panden, kommer du ca. 1 cm vand på panden, og når vandet koger kommes pølserne på. Pølserne skal ligge og stege i vandet i ca. 2 – 3 min, og derefter hældes vandet fra, og pølserne steges færdige på panden.

Tips til bedre hævning

Et andet husmoder trick jeg lærte på arbejdet den anden dag er, at anskaffe sig en forstøver (hvis det er navnet på sådan en, en man bruger til at sprøjte vand på blomster) til blomster. Den skal du bruge når dine brød og boller skal i ovnen, sprøjt vand på brødene inden de kommer i ovnen, og gør det et par gange under bagning. Dine brød hæver bedre i ovnen, og bliver virkelig flotte 🙂

Kalorierne og fedtet fra stegningen af pølser mangler nu, da du bruger vand istedet for fedtstof, og hvis du vil gøre hotdoggen mere “sund” kan du med fordel bruge en kyllingepølse istedet for en almindelig. Hanegal laver nogle gode økologiske pølser 🙂

 

Hjemmelavet hotdogsbrød

ca. 10 stk (store)

25 g gær

4 dl vand

1 dl skummetmælk

1 æg

1 tsk groft salt

100 g havregryn

220 g fuldkornspeltmel

200 g speltmel

215 g proteinhvedemel (eller almindeligt hvedemel)

 

1. Opløs gæren i vandet

2. Kom de resterende indgredienser i

3. Lad dejen hæve i 1 time

4. Form dejen til hotdogsbrød

5. Lad brødene efterhæve på bagepladen i 30 min (eller indtil ovnen er klar)

6. Brødene bages ved 180 grader (varmluft) i 30 min

Næringsindhold pr. 100 g, 200 kcal, protein: 7,2 g, kulhydrat: 38,1 og fedt: 1,8 g

Agurksalaten er lavet ud fra nogle lidt sjove mål, men det skyldes at jeg har brugt perfekt strø istedet for sukker. Perfekt strø søder mere end almindeligt sukker, og da opskriften fra min mor lød på lige dele sukker og eddike måtte jeg til at regne. (der står flere forskellige mål på bøtten, så man kan se hvor meget 1 spsk perfekt strø er i forhold til almindeligt sukker)

Agurk salat 

ca. 1 agurk

3 spsk perfekt strø

ca. 112 g eddike

lidt salt

Peber

1. Agurken skæres i tynde skiver

2. Perfekt strø opløses i eddiken, og der kommes lidt salt og peber i blandingen

3. Agurkeskiverne blandes i

4. Lad blandingen stå i køleskabet et par timer

Næringsindhold pr. 100 g: 36 kcal , protein: 0,7 g, kulhydrat: 2,2 g og fedt: 0,1 g

Jeg bruger madlog.dk, og jeg bruger det gerne dagligt. Det skal lige siges at jeg ikke er fanatisk, jeg spiser stadig slik, chips og is, men jeg kan godt lide at have styr på mine opskrifter. Jeg kan gode lide at vide hvor meget protein, kulhydrat og fedt der er i det mad jeg laver, også er det rart at have mine opskrifter liggende online.Derfor bliver de fleste af mine opskrifter også med næringsindhold, da folk tit efterspørger hvor meget der er i de forskellige ting 🙂

foto

Konklusion på en sundere hotdog

Hotdoggen blev virkelig god. Pølsen var sprød, agurksalaten smagte som når min mor laver den med sukker, og brødet mættede virkelig meget. Vi var tre til spisning i aften, og ingen af os skulle have to gange, en hotdog var mere end rigeligt, og vi sidder tilbage med en god følelse af mæthed 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker müsli og hjemmelavet müslibars :)