Glutenfri kerneboller m. hytteost

Nødde/kerne hapsere :)

image (15)

De her hapsere er virkelig lækre, de er uden gluten, sukker og andre trælse ting som vi ikke kan lide for mange af 😉

Jeg har altid været en sucker for valnødder og rosiner, det er virkelig en lækker kombi. Min mor bagte de lækreste valnøddebrud m. rosiner da jeg gik i gymnasiet, og det var bestemt en af mine favoritter at have med på madpakke 🙂

Jeg har lavet en variant med masser kerner, nødder og tranebær og rosiner som giver en lækker sødme til hapserne, og de passer derfor perfekt som et lille sødt mellemmåltid i skolen 🙂

De minder meget om kernebollerne jeg lagde opskriften ud på her, men disse er bare lavet i små silikoneforme, og fungere perfekt uden nogen form for pålæg 🙂

Det skal du bruge til ca. 20 stk

50 g chiafrø (kan udskiftes med sesamfrø eller hørfrø)

70 g hørfrø

35 g cashewnødder, usaltet (viste du at du kan købe 100 g i Aldi til 12 kr, det er billigt :))

70 g valnødder

100 g mandler

50 g tørrede tranebær

55 g rosiner

10 g HUSK

130 g hytteost

2 -3 tsk vanilje essens (vaniljepulver eller vaniljesukker kan også anvendes, mængden er ca. den samme, måske lidt mindre)

30 g agavesirup (eller en flydende honning)

2 æg

1. Bland alle ingredienser sammen (hvis det bliver for groft til dig, kan du hakke nødderne lidt)

2. Kom massen i mini silikoneforme, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 – 30 min, nødderne skal være lidt gyldne 🙂

Næringsindhold pr. 100 g: 354 kcal, protein: 13,6 g kulhydrat: 27,2 g og  fedt: 21,3 g (en muffin vejer ca. 25 – 30 g )

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri kerneboller m. hytteost