Nødde/kerne hapsere :)
De her hapsere er virkelig lækre, de er uden gluten, sukker og andre trælse ting som vi ikke kan lide for mange af 😉
Jeg har altid været en sucker for valnødder og rosiner, det er virkelig en lækker kombi. Min mor bagte de lækreste valnøddebrud m. rosiner da jeg gik i gymnasiet, og det var bestemt en af mine favoritter at have med på madpakke 🙂
Jeg har lavet en variant med masser kerner, nødder og tranebær og rosiner som giver en lækker sødme til hapserne, og de passer derfor perfekt som et lille sødt mellemmåltid i skolen 🙂
De minder meget om kernebollerne jeg lagde opskriften ud på her, men disse er bare lavet i små silikoneforme, og fungere perfekt uden nogen form for pålæg 🙂
Det skal du bruge til ca. 20 stk
50 g chiafrø (kan udskiftes med sesamfrø eller hørfrø)
70 g hørfrø
35 g cashewnødder, usaltet (viste du at du kan købe 100 g i Aldi til 12 kr, det er billigt :))
70 g valnødder
100 g mandler
50 g tørrede tranebær
55 g rosiner
10 g HUSK
130 g hytteost
2 -3 tsk vanilje essens (vaniljepulver eller vaniljesukker kan også anvendes, mængden er ca. den samme, måske lidt mindre)
30 g agavesirup (eller en flydende honning)
2 æg
1. Bland alle ingredienser sammen (hvis det bliver for groft til dig, kan du hakke nødderne lidt)
2. Kom massen i mini silikoneforme, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 – 30 min, nødderne skal være lidt gyldne 🙂
Næringsindhold pr. 100 g: 354 kcal, protein: 13,6 g kulhydrat: 27,2 g og fedt: 21,3 g (en muffin vejer ca. 25 – 30 g )
Ingen kommentarer endnu