Glutenfri gulerodsknækbrød m. parmesanost
Hurtig og lækker opskrift på glutenfrie knækbrød som smager fantastisk med eller uden pålæg 🙂 Jeg har nydt et par stykker idag med en lækker guacamole og en stor håndfuld gulerodsstænger, lækkert, nemt og sundt 🙂
Gulerodsknækbrød
ca. 1 1/2 plade
115 g mandler
65 g hørfrø
135 g reven gulerod
50 g frisk revet parmesan
1 æg
1 dl vand
1 lille tsk fint salt
1. Hak mandler og hørfrø i en blender eller minhakker
2. Riv gulerødder og parmesanost
3. Kom de restende indgredienser i blender, og blend til en ensformet masse
4. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, det kan godt tage lidt tid at få glattet massen ens ud(der bliver til ca. 1 1/2 bageplade)
5. Bag knækbrødene i ovnen ved 200 grader varmluft i 10 min, tag krækbrødene ud, og skær dem til
6. Skru ovnen ned på 180 grader og bag knækbrødene til de er færdige (tiden har jeg ikke helt styr på, da massen ikke var lige ens overalt og ikke skulle have lige lang tid, men hold øje med dem, og tag dem fra hvis de bliver sorte i kanten) Du kan med fordel efter de er færdige bagte varme dem igen, hvis de ikke er blevet sprøde over det hele.
Næringsindhold pr. 100 g: Kcal: 239, protein: 13 g, kulhydrat: 13 og fedt: 16 g
Ej, hvor ser de bare lækre ud! Sikke en go idé at putte ost i for at give mere smag 😀