Lækker rød pesto med soltørrede tomater i olie :)

Glutenfri bagels

image

Som overskriften lyder har jeg eksperimenteret med glutenfri brød, det er første forsøg med masser af meltyper jeg aldrig har brugt, og resultatet blev ganske udmærket (jeg kan ikke giver dem højere “karakter” da jeg aldrig har prøvet at bage på den måde, og ikke ved hvad man kan forvente af konsistensen).

Konsistensen er ikke let og luftigt som andre af mine brød opskrifter, meen de smager godt, er bastante og mætter meget 🙂

Glutenfri bagels

ca. 13 stk

OBS: Alle meltyper har jeg købt i Rema 1000

35 g gær

4 dl vand

1,5 tsk groft salt

2 spsk oliven olie

30 g græskarkerner

50 g hørfrø

200 g glutenfri pizzamel

100 g rismel fra pama

185 g melmix fra finax

15 g HUSK

145 g fint majsmel

1. Opløs gæren i vandet, og bland de resterende ingredienser i.

2. Ælt dejen godt.

3. Form 13 boller med en vægt på ca. 80 g, og lav et hul med ca. 3 cm (Ja jeg brugte en vægt og lineal :), da jeg mener at når de skal koges er det bedst de har den samme vægt, så det bliver lige “færdige”).

4. Lad bagelesene hæve i ca. 1 – 1 1/2 time, husk det er begrænset hvor meget de egentlig hæver da der ikke er gluten i.

5. Sæt en stor gryde med vand til at koge.

6. Kom 2 – 3 stykker bagels i gryden og vend dem efter 1,5 min til den anden side, efter 3 min tages de op, og nogle nye kommes i.

7. Bagelsene bages ved 180 g i ca. 30 min, hold øje, alle ovne er ikke  ens, og det kan derfor være dine skal have mere end mindre tid end mine, bank på dem og hør efter om de er færdige. (bagelsen kan evt. pensles med æg, mælk eller vand og drysses med kerner)

Næringsindhold pr. 100 g: 315 kcal, protein: 6 g, kulhydrat: 58 g, fedt: 6,2 g

Min frokost bestod i dag af en af disse lækre bagels med friskost, kyllingepålæg, spidskål og agurk, super lækkert og meget mættende 🙂

image (1)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker rød pesto med soltørrede tomater i olie :)