Glutenfri bagels
Som overskriften lyder har jeg eksperimenteret med glutenfri brød, det er første forsøg med masser af meltyper jeg aldrig har brugt, og resultatet blev ganske udmærket (jeg kan ikke giver dem højere “karakter” da jeg aldrig har prøvet at bage på den måde, og ikke ved hvad man kan forvente af konsistensen).
Konsistensen er ikke let og luftigt som andre af mine brød opskrifter, meen de smager godt, er bastante og mætter meget 🙂
Glutenfri bagels
ca. 13 stk
OBS: Alle meltyper har jeg købt i Rema 1000
35 g gær
4 dl vand
1,5 tsk groft salt
2 spsk oliven olie
30 g græskarkerner
50 g hørfrø
200 g glutenfri pizzamel
100 g rismel fra pama
185 g melmix fra finax
15 g HUSK
145 g fint majsmel
1. Opløs gæren i vandet, og bland de resterende ingredienser i.
2. Ælt dejen godt.
3. Form 13 boller med en vægt på ca. 80 g, og lav et hul med ca. 3 cm (Ja jeg brugte en vægt og lineal :), da jeg mener at når de skal koges er det bedst de har den samme vægt, så det bliver lige “færdige”).
4. Lad bagelesene hæve i ca. 1 – 1 1/2 time, husk det er begrænset hvor meget de egentlig hæver da der ikke er gluten i.
5. Sæt en stor gryde med vand til at koge.
6. Kom 2 – 3 stykker bagels i gryden og vend dem efter 1,5 min til den anden side, efter 3 min tages de op, og nogle nye kommes i.
7. Bagelsene bages ved 180 g i ca. 30 min, hold øje, alle ovne er ikke ens, og det kan derfor være dine skal have mere end mindre tid end mine, bank på dem og hør efter om de er færdige. (bagelsen kan evt. pensles med æg, mælk eller vand og drysses med kerner)
Næringsindhold pr. 100 g: 315 kcal, protein: 6 g, kulhydrat: 58 g, fedt: 6,2 g
Min frokost bestod i dag af en af disse lækre bagels med friskost, kyllingepålæg, spidskål og agurk, super lækkert og meget mættende 🙂
Ingen kommentarer endnu