Glutenfri minitærter
Er begyndt at eksperimentere indenfor det gluten og laktosefrie køkken, da jeg desværre nu er 100 % sikker på at jeg er laktose intolerant og ikke har altid har det super efter et lækkert stykke brød med smør 🙁 Derfor skal der da stadig eksperimenters med at lave lækre sager, og dette er bestemt en af dem 🙂
Jeg har valgt at putte lidt revet ost i opskriften, da jeg har kunne læse mig frem til på nettet at laktoseindholdet ikke er så stort i alle oste, og fordi jeg virkelig ikke vil udelukke alting lige til at starte med, da der er forskellige former for hvor intolerant man er 🙂
OBS; vær opmærksom på at tærterne ikke slipper så lidt fra formene, måske de ville være nemmere at lave i silikoneforme istedet, det må prøves næste gang 🙂 Kom ekstra olie i formene hver gang, så kan det være du er heldig at de alle bliver intakte, nogle af mine mistede lidt af bunden 🙁
Minitærter m. kalkunbacon
8 stk.
60 g laktosefri yoghurt naturel, jeg brugte den fra levevis
5 g oliven olie
30 g majsmel (fint)
30 g glutenfri havregryn
1/2 tsk groft salt
25 g boghvedemel
1. Bland alle indgredisenserne sammen og ælt dejen
2. Rul dejen ud på et bord (jeg havde ikke brug for mel til dette, men ellers kan du med fordel komme lidt kartoffel mel på rullen og bordet)
3. Udstik 8 lige store ringe og tryk dem lidt større/breder, så de passer ned i en muffinform, jeg brugte metalmuffinsforme.
VIGTIGT: Smør formene med olie inden du presser dejen i
4. Bag bundene ved 200 grader (varmluft) i ca. 6 – 7 min
5. Når bundene er bagt, løsnes de fra formene, og formene smøres igen med olie og bundene sættes i igen og fyldes med fyldet.
Fyld:
100 g kalkunbacon
2 æg
80 g æggehvide (ca. 2 æggehvider, jeg bruger dem man kan kæbe på dunke)
30 g laktosefri minimælk
35 g revet ost
1 gulerod
40 g tomater (ca. en håndfuld cherrytomater)
Salt og peber
1. Steg kalkunbaconen i ovnen, og skær/klip den stegte bacon i mindre stykker
2. Riv guleroden fint
3. Pisk æg, æggehvider, mælk og ost sammen
4. Krydder med salt og peber
5. Skær tomaterne i mindre stykker og kom dem i æggeblandingen med gulerødder og bacon
6. Bag tærterne ved 200 garder(varmluft) i ca. 20 min
Næringsindhold pr. 100 g: 138 kcal, protein: 10,2 g, kulhydrat: 12,6 og fedt: 5,1 g
Hvis du godt kan lide hytteost, kan du også sagtens spise 35g af det om dagen (det har jeg hvert fald fået at vide) 🙂