Glutenfri tærte m. kylling og pesto
Har endelig fået overbevist kæresten om at tærte er lækkert, så nu skal der eksperimenters med sunde tærte opskrifter 🙂
Jeg har i dag købt små tærteforme fra imercos eget mærke cook og baker, de kan klart anbefales. Jeg har idag lavet to forskellige tærtebunde, og begge slap let, og formene er super nemme at rengøre, hvilket virkelig er et plus når jeg laver mad 🙂
Glutenfri tærter m. kylling og pesto
4 små tærter
Bunde:
100 g glutenfri pizzamel(kan købes i rema, eller kan en blading af majsmel, boghvedemel og kartoffelmel bruges)
1 spsk oliven olie
20 g chiafrø
65 g skyr eller anden form for yoghurt
20 g glutenfri havregryn
1. Mix alle ingredisener sammen og ælt dejen
2. Dejen skal ikke ligge, og kan bruges direkte efter æltning
3. Bag bundene i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 10 – 15 min inden fyldet kommes i
Fyld:
200 g kyllingefilet
70 g revet gulerod
50 majs
50 g pesto
3 æg
100 g mælk
salt og peber
1. Skær kyllingefileterne i mindre stykker og steg dem på panden med krydderier
2. Bland kylling i en skål med majs, revet gulerod og pesto
3. Pisk æg, mælk og salt og peber sammen
4. Fordel kyllingefyldet i de fire tærteforme beklædt med tærtedej og hæld æggeblandingen hen over
5. Bag tærterne ved 180 grader (varmluf) i ca. 25 – 30 min
Næringsindhold pr. 100 g: 176 kcal, protein: 11 g, kulhydrat: 13 g og fedt: 8,5 g (mit gæt er at der ca. er 370 kcal i en tærte :))
Ingen kommentarer endnu