Glutenfri chokolademuffins
Her kommer lige en lækker lørdags opskrift som kan snyde selv den største sucker for chokolademuffins, de er nemlig forholdsvis sunde, uden gluten og laktose 🙂
Glutenfri chokolademuffins
ca. 8 – 10 stk
50 g hasselnød
30 g glutenfri havregryn
80 g sukrin
150 g æggehvide
1 tsk vaniljepulver
35 g fedtfattig kakaopulver fra urtekram
50 g akaciehonning
2 tsk bagepulver
35 g boghvedemel
30 g laktosefri minimælk
60 g chokolade (jeg brugte en lys chokolade fra lindt med karamel og brownie, men alle former for chokolade kan selvfølgelig bruges :))
1. Blend havregryn og hasselnødder til mel
2. Pisk æggehviderne stive med honning, sukrin, og vaniljepulver
3. Bland havregryn, hasselnødder, boghvedemel, kakaopulver og bagepulver sammen
4. Vend æggehvideblandingen i melet, og hak chokoladen groft og bland det i blandingen sammen med mælken
5. Bag muffinsene (jeg bagte mine i silikoneforme, hvis de bliver lavet i papir kan det godt være de har svært ved at slippe papiret) i varmluft ved 180 grader i ca. 20 – 30 min, hold øje med dem, nogle af mine blev lidt sorte 🙂
Næringsindhold pr. 100 g: 233 kcal, protein: 8 g, kulhydrat: 27 g og fedt: 9,6 g (en muffins vejer ca. 45 – 50 g)
Igår blev der herhjemme serveret en muffins til dessert med lidt blåbær og en vaniljecreme lavet på laktosefri yoghurt, lidt sød og vaniljepulver fra urtekram 🙂
Ingen kommentarer endnu