Glutenfri minitærter

Glutenfri chokolademuffins

image

Her kommer lige en lækker lørdags opskrift som kan snyde selv den største sucker for chokolademuffins, de er nemlig forholdsvis sunde, uden gluten og laktose 🙂

Glutenfri chokolademuffins

ca. 8 – 10 stk

50 g hasselnød

30 g glutenfri havregryn

80 g sukrin

150 g æggehvide

1 tsk vaniljepulver

35 g fedtfattig kakaopulver fra urtekram

50 g akaciehonning

2 tsk bagepulver

35 g boghvedemel

30 g laktosefri minimælk

60 g chokolade (jeg brugte en lys chokolade fra lindt med karamel og brownie, men alle former for chokolade kan selvfølgelig bruges :))

1. Blend havregryn og hasselnødder til mel

2. Pisk æggehviderne stive med honning, sukrin, og vaniljepulver

3. Bland havregryn, hasselnødder, boghvedemel, kakaopulver og bagepulver sammen

4. Vend æggehvideblandingen i melet, og hak chokoladen groft og bland det i blandingen sammen med mælken

5. Bag muffinsene (jeg bagte mine i silikoneforme, hvis de bliver lavet i papir kan det godt være de har svært ved at slippe papiret) i varmluft ved 180 grader i ca. 20 – 30 min, hold øje med dem, nogle af mine blev lidt sorte 🙂

Næringsindhold pr. 100 g: 233 kcal, protein: 8 g, kulhydrat: 27 g og fedt: 9,6 g (en muffins vejer ca. 45 – 50 g)

Igår blev der herhjemme serveret en muffins til dessert med lidt blåbær og en vaniljecreme lavet på laktosefri yoghurt, lidt sød og vaniljepulver fra urtekram 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri minitærter