Glutenfri gulerodsknækbrød m. parmesanost

Choko/bananmuffins m. chokofrosting :) (gluten – og sukkerfri)

image (1)

 

Det er fredag, hvilket indebærer dessert her i hjemmet 🙂 Vi er gode til at hygge i weekenden, men altså når jeg siger hygger mener jeg ikke 5 poser chips og masser af bland selv slik, det hænder faktisk ikke så tit 🙂 Med hygge mener jeg at jeg måske lige bruger et par ekstra timer i køkkenet fordi tiden er til det, og idag er ingen undtagelse(mit komfru er dog revnet 🙁 så kan stort set kun bruge ovnen, super træls da jeg lige har erhvervet mig to nye pander, en blinispande og en almindelig sliplet pande jeg snart gerne vil have testet :))

Jeg prøver stadig at begrænse indholdet af mel og sukke(synes allerede min mave er blevet fladere(måske det er alle de maveøvelser jeg laver) eller at den simpelthen er mere i balance uden alt det gluten, ikke der at sige at jeg ikke spiser almindeligt brød mere, men kan tydeligt mærke en forskel når jeg har spist det:))

Nu til muffinsene, når du bager uden mel kan dejen godt få en sjov konsistens (lidt ægget), det er også tilfældet her, men smager er helt fantastisk, så glem alt om den lidt mystiske konsistens, fordi de her muffins skal bare prøves 🙂

Inspirationen til disse muffins stammer fra lowcarb.dk (jeg tror desværre ikke opskriften er til at finde der mere, men den minder en del om min) og frostingen er stjålet fra madbanditten.dk  🙂

Choko/banan muffins

10 stk

1 banan

30 g valnødder

70 g hasselnødder

100 g skyr

3 æg

50 g akaciehonning

20 g kakaopulver(jeg bruger den fedtfattige fra urtekram(hvis du er i tvivl om hvor den købes, kan den fåes i de fleste store supermarkeder, og i netto og søstrene grene til ca. 25 kr)

1 1/2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljepulver(også fra urtekram) eller almindelig vaniljesukker

65 g mørk chokolade (gerne 70 % og derover)

Frosting

60 g smør

60 g mørk chokolade(jeg brugte 70%)

1. Hak nødderne i en blender/minihakker(hvis du ikke lige har valnødder, kan du sagtens bare bruge hasselnødder eller halv mandler og halv hasselnødder)

2. Kom bananen ned til nødderne og blend videre

3. Kom de resterende indgredienser i og blend til en ensartet masse

4. Fordel dejen i 10 muffins forme (jeg bagte mine i papirforme, og satte dem i en metalmuffinsform så de ikke flader ud)

5. Bag muffinsene ved 180 grader varmluft i ca. 30 – 35, hold øje med dem, da ikke alle ovne varmer ens

Frosting:

60 g smør

60 g mørk chokolade

1. Smelt smør og chokolade

2. Stil det på køl et par timer

3. Når massen er kølet af, piskes den til en luftig masse

4. Fordeles på hver af muffinsene (ikke for meget, det er meget fed)

Hvis du ikke er helt vildt pjatte med chokolade, så lav en creme med skyr, et par dråber sød og lidt vaniljepulver, det giver kagerne en frisk smag 🙂

Næringsindhold pr. 100 g; kcal 335, protein: 8,9 g , kulhydrat: 20 g og fedt: 24 g (en muffins med frosting vejer ca. 70 g = 230 kcal)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri gulerodsknækbrød m. parmesanost