Osteboller
Lækre lækre osteboller som er perfekte til madpakken (Ja, det ved jeg godt at jeg siger til alle mine opskrifter, men det er også bare så nemt lige at snuppe en bolle med på farten sammen med lidt grøntsager og nødder :))
Stort set alle min opskrifter finder jeg selv på, det er nok derfor i nogle gange sidder og undre jer lidt over mængderne af ingredienser, men jeg fylder bare på indtil dejen har den rette konsistens 😉
Osteboller, ca. 22 stk.
50 g gær
1 spsk groft salt
150 g æggehvide
4 dl vand
200 g revet ost (jeg brugte en skæreost, som var alt for stærk til at jeg ville kunne spise den på brød, sådan en gammel Ole som bare stinker ;))
115 g revet gulerod (ca. 2 normale størrelse)
30 g Jalapenos
60 g græskarkerner
400 g durummel
250 g fuldkornsdurummel
300 g hvedemel
1. Opløs gæren i vandet med salt og æggehvider
2. Riv osten og gulerod
3. Skær jalapenos i mindre stykker
4. Bland alle de øvrige indgredienser ned til gærblandingen
5. Kør dejen på en røremaskine i ca. 10 – 15 min
6.Lad dejen hæve 1 time
7. Del dejen i 24 stykker (jeg vejede mine til 80 g stykket)
8. Lad dem hæve yderligere 30 – 45 min, skær derefter et kryds
9. Bag bollerne af 2 omgange ved 225 grader i ca. 10 – 12, til de har fået en brun skorpe og lyder hule når du banker på bunden
Næringsindhold pr. 100 g: 245 kcal, proten: 10,7 g kulhydrat: 41 g og fedt: 4 g
Ingen kommentarer endnu