"Sundere og mere fedtfattige" pebernødder :)

Fastelavnsboller lavet på fuldkornsspeltmel og revne gulerødder :)

image1

Det er fastelavn på søndag og alle bagers vinduer er fyldt med lækre fastelavnsboller i alle formater, min egen ynglings er den gammeldags fastelavnsbolle med vaniljecreme, dog har min mave det hårdt med hvedemel for tiden, så jeg prøver ihærdigt at leve delvist efter foodmap diet principperne, der er dog kærnemælk i dejen som egentlig ikke indgår i de tilladte fødevarer 🙂

Fastelavnsboller

ca. 16 stk.

50 g gær

0,5 dl lunken vand

2 dl kærnemælk

2 spsk sukker

100 g fint revet gulerødder

500 g fuldkornsspeltmel

1. Opløs gæren i vandet med sukkereret

2. Kom kærnemælken, fint revet gulerod og mel i dejen

3. Kør dejen på en røremaskine i 10 – 15 min

4. Lad dejen hæve i 1,5 time

Vaniljecreme

2,5 dl mælk (jeg brugte laktosefri minimælk)

2 æggeblommer

2 spsk sukker

1 tsk vaniljepulver eller 1 stand vanilje

1 spsk majsstivelse

1. Kog mælken ved svag varme

2. Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og majsstivelse sammen

3. Kom mælken i æggeblandingen og pisk

4. Kom blandingen tilbage i gryden, og pisk cremen under opkog

5. Kom cremen i en skål, og stil den på køl til den er tyknet en del

Samling af bollerne:

1. Del dejen i 4 kugler, og rul hver kugle til en firkant.

2. Skær firkanten i 4 mindre firkanter

3. Kom 1 – 2 tsk creme i midten af firkanten, fold enderne sammen, og sørg for der ikke kan komme noget creme ud

4. Lad bollerne efterhæve på en  bageplade i ca. 15 – 30 min imens ovnen bliver varm

5. Bollerne skal bages ved 210 grader varmluft i ca. 10 min

6. Pensl evt. bollerne med et sammenpisket æg

7. Lad bollerne køle af, og pynt dem efterfølgende med glasur og evt. frysetørret hindbær

Næringsindhold pr. 100 g: 177 kcal, protein: 6,1 g, kulhydrat: 33 g og fedt: 2,1 (udregningen er uden glasur, en fastelavnsbolle vejer ca. 65 – 70 hvilket svarer til 139 kcal)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Sundere og mere fedtfattige" pebernødder :)