Tilbage fra ferie, og klar til kampen om at blive "fit" !

“Alt med måde”

Alt med måde er overskriften på dagens indlæg. Jeg vil gerne med overskriften vise at man sagtens kan tabe sig uden at skulle undvære kage, slik og chips eller hvad nu ellers lige har cravings for 🙂

Min egen introduktion af bloggen er vidst aldrig kommet helt på plads, derfor vil jeg gerne fortælle lidt om min “lille” kamp mod vægten.

Jeg har altid været overvægtigt (vejede 65,5 kg da jeg var “tungest”). Nogle vil nok sidde og tænke lidt og måske endda kigge sig i spejlet og sige 65 kg, jeg vejer da 70 kg og ser ikke mig selv som overvægtig, derfor er det virkelig vigtigt at sige at spejlet tit er den bedste vej til at finde ens idealvægt, da bmi virkelig ikke er en ordentlig guide at bruge, for den tager altså ikke højde for hvor fedtet er placeret på kroppen, ligeledes kan den heller ikke måle om de mange kilo på kroppen er muskler istedet for fedt. Nå men hvor vil jeg så hen med det her, 65 kg er jo ikke de 90 – 100 kg mange overvægtige døjer med.

Jo altså, jeg er 160 cm høj, og mit fedt er placeret på maven, og faktisk kun på maven, og det er virkelig et problem, især med en familiebaggrund hvor arveligt kolesterol spiller ind. Så da jeg nogle år tilbage fik at vide at jeg nok skulle regne med at jeg snart skulle til at tage medicin for mit kolesterol, tænkte jeg at det kan altså ikke passe, og slet ikke fordi jeg altså dyrker motion og spiser forholdvis sundt(glemte lige alt om alle de chips, som tit røg indenbords fordi de bare er/var så lækre ;)). Nå men altså, jeg valgte at tage kampen op selv, istedet for spinning to gange i ugen(ja, jeg har aldrig været en af dem der bare sidder på min flade r**, så sport har altid været en del af mit liv), blev det til spinning hver dag + et andet hold i fitness. Jeg gik amok med fitness og tælle kalorier d. 1 september ca. og ved jultid vejede jeg ca. 58 kg, så ja, det kan sagtens lade sig gøre.

Udover en masse motion fik jeg oprettet en madlog konto, og den har fulgt mig lige siden, hvilket jeg virkelig er glad for. Kontrolfreak og ordensmenneske har jeg alle dage været, så et program hvor du kan taste madvarer ind og se hvilke er gode og hvilke du skal spise lidt mindre af, er virkelig genialt for sådan en som mig 🙂 I madlog kan du taste fødevarer ind, taste dagens motion ind (og se hvad du ca. forbrænder), madlog kan regne ud for dig hvor mange kalorier du ca. skal spise hver dag for at du kan holde dig kørende og stadig tabe dig lidt. Udover mad og motion kan du taste dine mål og vægt ind, og følge med i din udvikling. Madlog bliver hele tiden videre udviklet, og er virkelig et godt redskab for dig som gerne vil tabe dig, men måske ikke har råd til at få hjælp af en personlig træner eller melde dig ind i diverse slankeklubber(weightwachters osv.)

Indlægget her er ikke sponsoret, og meningerne er mine egne. Jeg synes madlog.dk fortjente en anmeldelse på min blog, fordi jeg virkelig godt kan lide at bruge siden,og virkelig synes det er en af de ting der motivere mig 🙂

Madlog.dk er ikke en gratis side, men 100 kr for 3 måneder har de fleste der gerne vil lægge deres livsstil om 🙂

Jeg tabte 10,5 kg med madlog, slut vægt 55 kg (hvilket er en god vægt for en på 160 cm) (har desværre taget et par kg på, og er igen begyndt at fokusere mere på min træning og min kost, mest fordi jeg gerne vil blive stærkere).

Overskriften fortæller hvordan jeg kom gennem mit vægttab. Jeg går stadig i byen(drikker alkohol), spiser slik, chips og kager, jeg går stadig ud og spiser, og jeg tillader mig ting i min hverdag, fordi så er det bare lidt nemmere at klare sig igennem livet og en livsstil ændring.

Er  jeg blevet mere opmærksom på mit slik forbrug, svaret må bestemt blive ja. Ja,jeg er opmærksom, og vælger også tit en sundere udgave hvis jeg har cravings, ikke fordi jeg ikke synes min krop må få sukker og fedt, men fordi en banan på 100 g indeholder ca. 82 kcal og sundt frugtsukker, hvor 100 g matador mix er ca. 350 kcal og egentlig bare gør at jeg ikke må spise så meget andet i løbet af dagen.

Lige nu spiser jeg ca. 1500 kcal, hvilket sagtens kan lade sig gøre(også med cheatmeals). Jeg tog billeder af alle min måltider igår, nogle mere interessante end andre. Jeg har valgt at poste dem, så I kan se at 1500 kcal er meget mad, og sagtens kan overholdes, også hvis man har en sød tand 🙂

Mine måltider igår bærer præg af at jeg var på arbejde fra 12 – 18.30.Jeg arbejder på en shell 7 -eleven, hvor man står alene, og ikke har den store tid til at spise, så derfor blev madpakken til en hjemmebagt grovbolle m. pikantost, skinke, salat og agurk. Lidt gulerødder og en banan. Bananen fik jeg ikke spist, fordi jeg virkelig havde lyst til lidt slik. Bananen blev istedet lavet til en aftenssnack med lidt nutella. Super lækkert og nemt.

En banan skæres i skiver. En lille pakke nutella (ca. 15 g) fordeles mellem to stykker banan, og bananen stilles i fryseren, hvorefter den er klar til at blive guffet 🙂

Mine måltider igår udgjorde i alt 1476 kcal, hvor fordelingen var 17 % protein, 60 % kulhydrat og 23 % fedt.

Morgenmad: En lækker lyserød smoothie og fromage frais blendet med lidt frosne jordbær og toppet med 2 danske blommer og lidt lakridsmandler

 

 

 

Madpakken: En sandwich m. skinke, pikantost og grønt. –  minus banan, blev brugt til aftensnacken.

En håndfuld slik på jobbet

 

Aftensmad: Frugt, grønt og 3 skiver stegt flæsk

Aftensnack: Banan m. nutella, lidt fromage frais, mysli og frugt + lidt slik

 

Håber at I har fået lidt ud af mit indlæg. I er selvfølgelig velkomne til at komme med spørgsmål enten her eller skrive en mail til mig 🙂 Afslutningen på dagens indlæg bliver en lille tekst jeg fandt i iform 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbage fra ferie, og klar til kampen om at blive "fit" !