Lækker skyris m. danske hjemmeplukket brombær

Efterårsboller m. kartoffel, gulerod og rødbede :)

Lækre boller bagt i ovnen på min pizzasten fra weber 🙂 (bollerne kan også bages på en almindelig bageplade med bagepapir)

Gulerodsboller m. moset kartofler

14 stk

25 g gær

65 revne gulerødder

3 dl vand

100 g skyr

1 æg

250 g grahamsmel

150 g speltmel

130 g kogt kartoffel (most)

1 1/2 tsk groft salt

50 g havregryn

20 g honning

300 g protein hvedemel

1. Opløs gæren i vandet

2. Riv gulerødderne og mos de kogte kartofler

3. Bland alle indgredienserne sammen og ælt dejen godt

4. Dejen stilles til hævning i ca. 1 1/2 time

5. Tænd ovnen i god tid, og lad pizzastenen står derinde og blive varm , ovnen skal være på varmluft 200 grader

6. Form dejen til 14 boller, og kom den på bagepapir og sæt dem på den medfølgende”bageplade”

7. Bag bollerne i ca.20 minutter,hold godt øje med dem. Da alle ovne ikke er ens, har dem der står bagest i min ovn det med at få mere varme, derfor flytter jeg rundt på dem løbende.

Næringsindhold pr. 100 g, 215 kcal, 8,1 g protein, kulhydrat 43 g, fedt 1,7 g

Gulerodsboller m.kartofler

 

Rødbedeboller m. kartoffel

12 stk

25 g gær

120 g rødbede

3 dl vand

100 g skyr

1 æg

100 g kogt kartoffel

100 g havregryn

1 1/2 tsk groft salt

250 g grahamsmel

200 g speltmel

200 g protein hvedemel

1. Rør gæren ud i 2 dl vand

2. Blend rødbeden m. æg, skyr, 1 dl vand og kartoffel

3. Bland rødbedeblandingen med gæren og kom de øvrige ingredienser i

4. Lad dejen hæve i ca. 1 time

5. Form 12 boller og sæt dem på bagepladen (ligesom med gulerodsbollerne)

6. Tænd ovnen på 200 grader, og lad bollerne efterhæve imens ovnen bliver varm

Næringsindhold pr. 100 g, 241 kcal, 9,4 g protein, 47 g kulhydrat, fedt 2,3 g

image image (2) image (1)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker skyris m. danske hjemmeplukket brombær