Efterårsboller m. kartoffel, gulerod og rødbede :)
Lækre boller bagt i ovnen på min pizzasten fra weber 🙂 (bollerne kan også bages på en almindelig bageplade med bagepapir)
Gulerodsboller m. moset kartofler
14 stk
25 g gær
65 revne gulerødder
3 dl vand
100 g skyr
1 æg
250 g grahamsmel
150 g speltmel
130 g kogt kartoffel (most)
1 1/2 tsk groft salt
50 g havregryn
20 g honning
300 g protein hvedemel
1. Opløs gæren i vandet
2. Riv gulerødderne og mos de kogte kartofler
3. Bland alle indgredienserne sammen og ælt dejen godt
4. Dejen stilles til hævning i ca. 1 1/2 time
5. Tænd ovnen i god tid, og lad pizzastenen står derinde og blive varm , ovnen skal være på varmluft 200 grader
6. Form dejen til 14 boller, og kom den på bagepapir og sæt dem på den medfølgende”bageplade”
7. Bag bollerne i ca.20 minutter,hold godt øje med dem. Da alle ovne ikke er ens, har dem der står bagest i min ovn det med at få mere varme, derfor flytter jeg rundt på dem løbende.
Næringsindhold pr. 100 g, 215 kcal, 8,1 g protein, kulhydrat 43 g, fedt 1,7 g
Rødbedeboller m. kartoffel
12 stk
25 g gær
120 g rødbede
3 dl vand
100 g skyr
1 æg
100 g kogt kartoffel
100 g havregryn
1 1/2 tsk groft salt
250 g grahamsmel
200 g speltmel
200 g protein hvedemel
1. Rør gæren ud i 2 dl vand
2. Blend rødbeden m. æg, skyr, 1 dl vand og kartoffel
3. Bland rødbedeblandingen med gæren og kom de øvrige ingredienser i
4. Lad dejen hæve i ca. 1 time
5. Form 12 boller og sæt dem på bagepladen (ligesom med gulerodsbollerne)
6. Tænd ovnen på 200 grader, og lad bollerne efterhæve imens ovnen bliver varm
Næringsindhold pr. 100 g, 241 kcal, 9,4 g protein, 47 g kulhydrat, fedt 2,3 g
Ingen kommentarer endnu