2 x sunde og super lækre madpakke frikadeller :)
2014, et år hvor jeg heldigvis kun har ca. 8 måneder tilbage i skolen også et praktik forløb, også kan jeg kalde mig finansøkonom , jubii 😉
At juleferien er slut betyder også at jeg skal til at have madpakke med igen, hvilket egentlig ikke generer mig, da jeg synes det sjovt at være kreativ og lave en lækker madpakke man kan glæde sig til i skolen 🙂
I dette indlæg kommer der to opskrifter på frikadeller, der også smager super godt kolde i madpakken med en lækker salat, i en sandwich eller bare som tilbehør til en kedelig rugbrødsmad 🙂
Oksedeller m. gulerod og hytteost
ca. 25- 30 mini frikadeller
335 g hakket oksekød 3 – 7 % (den pose jeg fiskede op af fryseren indeholdte 335 g, så hvis du køber en almindelig pakke med enten 400 eller 500 g ganger du bare opskriften op)
110 g gulerod (2 stk) (fint revet gulerod)
1 løg (ca. 60 g) (fint hakket)
2 æg
100 g hytteost (jeg brugte cheasys med 1,5 % fedt)
2 fed hvidløg
salt,peber og grill krydderi
1. Bland først kød og krydderi godt sammen
2. Kom efterfølgende de resterende ingredienser i
3. Frikadeller kan enten steges på en pande eller laves i ovnen (de skal ca. have 20 – 30 min alt efter størrelse)
Næringsindhold pr. 100 g; 115 kcal, protein 13 g, kulhydrat 3,4 g, og fedt 5,2 g
Kyllingedeller m. fetaost
160 g kyllingefars
1/2 løg
40 g fetaost
85 g gulerod
1 æg
salt og peber
Igen er der brugt lidt skæve måleenheder, men det kan nemt ganges op 🙂
1. Bland fars godt sammen med salt og peber
2. Riv guleroden, smuldre fetaosten og hak løget fint
3. Bland de restende ingredienser i farsen
4. Form til frikadeller og steg dem på panden eller i ovnen
Næringsindhold pr. 100 g : 100 kcal, protein 12,9 g, kulhydrat 3 g og fedt 4,1 g
Så lyder det sørme som om vi er lige langt uddannelsesmæssigt. 🙂
Jeg starter på 3. semester på finansøkonomen nu her 🙂
Hvor læser du henne? :p