Græskarbrud m. chiafrø :)
Lækker og nemme græskarbrud med super frøet chia 🙂
Jeg har travlt for tiden, selvfølgelig skal alting lige falde på samme tid, fødselsdage, barnedåb, skole projekter, prøver og ikke mindst en stor flytning som forhåbentlig er overstået her i slutningen af maj, håber at I allesammen kan bære over med mig og mit flytterod 🙂
Udover alt stressen, får jeg løbet en del for tiden, og glæder mig enormt til at jeg skal løbe Aarhus city halv marathon d. 8 juni 🙂
Opskriften på brudene er lavet foodmap venlige, dog er der brugt lidt mælkeprodukter og rugmel, som sagtens kan udskiftes med vand og en anden form for fuldkornsmel 🙂
Græskarbrud m. chiafrø
ca. 10 – 12 stk
25 g gær
3 dl lunkent vand
10 g kold presset rapsolie (eller anden form for olie, har bare hørt på det sidste at koldpresset olie skulle være det bedste for kroppen, så har købt rapsolie, selvom jeg egentlig plejer at holde mig til olivenolie og kokosolie, fordring fryder ;))
1 1/2 tsk groft salt
2 æg
100 g fromage frais eller skyr/creme fraiche
65 g græskarkerner
70 g chiafrø (eller hørfrø)
150 g revet og drænet squash
115 g boghvedemel
100 g rugmel
350 g speltmel
1. Oplæs gæren i vandet
2. Bland blandingen med fromage frais, æg og salt
3. Kom de restende ingredienser i og kør evt. dejen i 10 – 15 min på en røremaskine (jeg har fået lovning på en rød kicthenaid når vi flytter :)) ellers skal du bare ælte den godt med skeen, dejen er meget fugtig (men tænker det ville hjælpe meget at køre den på en maskine)
4. Lad dejen hæve i ca. 45 min
5. Form brud enten med våde hænder eller skeer og sæt dem på to beklædte bageplader, pensl brudene med mælk og drys evt. med græskarkerner eller chiafrø (mine sad desværre ikke ordentlig fast, og faldt af da de kom ud af ovnen :()
6. Lad brudene efterhæve i ca. 15 – 20 min
7. Bag brudene ved 200 grader (varmluft) i ca. 20 – 30 min alt efter hvilken ovn du har 🙂
Næringsindhold pr 100 g: 212 kcal, 8,2 g protein, 30,1 g kulhydrat og 6,2 g fedt 🙂
Jeg synes brudene blev super lækre, og glæder mig meget til at bage dem igen snart 🙂
Brudene blev nydt fredag aften med hjemmelavet æggesalat, tunsalat og som clubsandwich med kylling og kalkunbacon 🙂
Ingen kommentarer endnu