Bønnesalat m. kalkunbacon :)

Værtindegaver vol. 1 :)

Som lovet kommer her endelig første indlæg i serien om hvad man selv kan lave og tage med til selskaber som værtindegaver 🙂

Min personlige mening om værtindegaver er at en gave du selv har lagt lidt mere kærlighed i, betyder mere for mig end en flaske vin og en pose chokolade fra den nærmeste tank på vejen, ikke der at sige at sådan en løsning ikke også er god, men en personlig gave betyder bare mere for mig 🙂

Selvfølgelig ved jeg godt at alle ikke elsker at stå i køkkenet ligesom mig, men nogle gange skal der faktisk ikke mere til end 10 min også har du bikset et eller andet lækkert sammen 🙂

I dette indlæg skal I have opskriften på min lækre tomatpesto og hvidløgscroutoner, begge ting tager under 10 min at lave, smager afsindigt godt og er relativt billigt at lave 🙂

Min ynglings købe pesto er den  økologiske fra Løgismose, den er virkelig lækker, men altså lad os se det i øjnene, jeg er på SU og spiser måske lige til den gode side af pesto, så sådan en lille bøtte fra netto holder ikke længe, og koster over 20 kr. 🙁

Jeg skulle mene at den kæmpe portion jeg lavede igår, over 3 små syltetøjsglas, koster under 20 – 30  kr. at producere 🙂

Du skal bruge:

1 glas soltørrede tomater i olie (fås i de fleste butikker til ca. 10 – 12 kr.) (ca. 280 g)

45 g solsikkerkerner (1 pose med ca. 500 g kan også fås til 10 – 12 kr., og du bruger jo alt fra hele posen)

35 g revet parmesan (Køb en hel parmesan til ca. 30 – 40, og riv 35 g fint)

300 g vand

1 stor dåse tomatpure (140 g) (ca. 2 kr.)

Salt (hører med til ens basislager)

evt. hvidløg

1. Blend de soltørrede tomater fint i en foodprocessor

2. Blend solsikkekerne og parmesanost fint

3. Kør massen med resten af ingredienserne til en lækker pesto 🙂

Jeg vil tro at pestoen kan holde sig ca. 2 uger i køleren.

Udover at det er nemt og billigt at lave sin egen pesto som fungere perfekt som værtindegaver med en lille fin sløjfe rundt om, er næringsindholdet anderledes end dem du køber, og lige denne portion ender med 141 kcal pr. 100 g, i dem du køber kan der sagtens være fra 400 -550 kcal pr. 100 g 🙂

Næringsindhold pr. 100 g: 141 kcal, 4,9 g protein, 8,3 g kulhydrat og 10,1 g fedt 🙂

image (7)

Hvidløgscroutoner

De her er virkelig nemme at lave, knap som sprøde som dem du køber, men stadig super lækre 🙂

Jeg synes også det kunne være en god værtindegaver at komme med sådan en pose pakket ind i silofon 🙂

Du skal bruge :

100 g brød (jeg købte 2 økologiske flutes fra rema, dem der virker sådan lidt tørre i det, brødet skal være “tørt” du skal ikke bage brød og bruge det den samme dag, det må meget gerne være et par dage gammelt :))

1 spsk olie, koldpresset

2 fed hvidløg

3 Simple ingredienser til at lave et virkelig lækkert toppings til sommersalaten 🙂 

image (9)

1. Skær brødet i fine firkanter, kom det i en pose m. olie og presset hvidløg,  evt. lidt groft salt og ryst godt.

2. Steg croutonerne på en varm pande til de er sprøde

Næringsindhold pr. 100 g : 408 kcal, protein: 11,6 g, kulhydrat:54,2 g og fedt: 14,4 g

image (8)

Her var to lækre ting som jeg synes fungere super som værtindegaver, og de kan evt. spices op med en flaske vin, eller en af de andre ting I har i vente i næste indlæg 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bønnesalat m. kalkunbacon :)